Poreč obilježava dan borbe protiv raka dojke

0

Podjelom ružičastih vrpci i informativnih materijala, zajedničkom šetnjom i vježbom te predavanjima za srednjoškolke Poreč će obilježiti međunarodni Mjesec borbe protiv raka dojke, kao i istoimeni nacionalni dan koji se obilježava 7. listopada. Programe organizira Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Poreča, a njima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaske na redovite dijagnostičke preglede kada se rak dojke može otkriti u ranom stadiju, a tada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće.

Rak dojke se najčešće javlja u dobi iznad 50 godina, ali se može javiti i kod mladih žena, stoga Grad Poreč već godinama svojim sugrađankama osigurava besplatne mamografske preglede.

 

Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv raka dojke obilježit će se:
- Postavljanjem velike ružičaste vrpce na Trgu slobode, kojim želimo senzibilizirati naše građane o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke – cijeli mjesec
- Podjela ružičastih vrpci za rever te druženje s građanima – 7. listopada u 11 sati na Trgu slobode – sudjelovat će sugrađanke koje su preboljele rak dojke, kao i predstavnici zdravstvenih i drugih javnih ustanova u Poreču
- Hodanjem i vježbanjem za zdravlje i prevenciju raka dojke – obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke – priključiti se mogu svi zainteresirani – 7. listopada u 17 sati ispred zgrade Općinskog suda (Marina)
- Organizacijom javnozdravstvenih predavanja za mlade u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se osvijestila važnost samopregleda i prevencije. Pridružite se i podržite ovu akciju, priopćeno je iz Grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA