Flego: 'Hrvatskoj je najljepši poklon ulazak u Schengen'

0
Valter Flego
Valter Flego

„Puni smisao Europske unije za građanke, građene i gospodarstvo dobiva se ulaskom države članice u Schengenski prostor“, naglasio je 5. listopada zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego za plenarnom govornicom u raspravi o Schengenu.

- Naravno, preduvjet je jasno ispunjenje svih strogih tehničkih uvjeta i politička volja ostalih država članica da na Vijeću to podrže. Želim od srca Bugarskoj i Rumunjskoj da to čim prije i ostvare! Danas ovdje želim izraziti i veliku sreću, jer sam uvjeren da će moja Hrvatska 1. siječnja 2023. postati članica Schengenskog prostora, istaknuo je Flego te zahvalio zastupnicima koji su tome pridonijeli, ali se  obratio i onima koji se protive ulasku Hrvatske u Schengen.

 

- Hvala drage kolegice i kolege, hvala svima vama koji ste iskazali jasnu volju i siguran sam da će takva odluka biti donesena na nadležnom odboru, a i ovdje na plenarnoj sjednici, kako bi građanke i građani Hrvatske te gospodarstvo Hrvatske dobili toliko željeni, ali i zasluženi poklon za novu 2023. godinu.

- Svima onima koji su danas ovdje iznosili paušalne i netočne informacije o Hrvatskoj, molim da se smire i ispričaju, da ne viču u ovom prostoru, i da ne dijele građanke i građane Europe na građane prvog i drugog reda radi svojih internih političkih bodova, poručio je Flego zastupnicima koji osporavaju hrvatski put u Schengen, radi čega je dobio i veliki pljesak okupljenih na plenarnoj sjednici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA