Svjetski dan učitelja u Pazinu

Ester Čikada, Sanja Banko i Igor Dobrić obilježili 35 godina rada

0

Grad Pazin i ove se godine pridružio obilježavanju Svjetskog dana učitelja te je tim povodom 5. listopada u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održana prigodna svečanost. Na ovaj dan učitelji i učiteljice dobivaju zasluženo priznanje za važnost svoga rada, a obilježavanje njihovog dana bila je i prigoda za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj pojedinca i društva u cjelini, kao i samog i obrazovanja.

Ovogodišnju su svečanost obilježili odgojno - obrazovnim djelatnici i djelatnice pazinskih odgojno - obrazovnih ustanova, njih 40,  koji su u protekloj godini navršili jedan od jubileja za 10, 15, 20, 25, 30, 35  godina rada, a kojima je pazinska gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima uručila priznanja i zahvale. Među jubilarcima, impresivnih 35 godina odgojno - obrazovnog rada obilježili su Ester Čikada i Sanja Banko iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te Igor Dobrić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.  

U svom obraćanju u ime svih ovogodišnjih jubilaraca i jubilarki Ester Čikada istaknula je kako se, bez obzira na staž, učitelj uvijek osjeća mladim zahvaljujući svojim učenicima.

 

„Posao učitelja je zahtjevan i odgovoran posao. Svako dijete priča je za sebe te je zato  taj posao i lijep, a svaki djetetov osmjeh i iskazano zadovoljstvo u tom radu je nagrada. Stoga, loše zaboravljamo, a dobro i lijepo pamtimo i guramo naprijed, rekla je Ester Čikada.

Čestitajući svima, upravo lijepa sjećanja na učitelje i učiteljice iz svojih školskih dana kroz osobnu priču u svom obraćanju okupljenima je prenijela pazinska gradonačelnica Suzana Jašić. Naglasila je pritom iznimnu ulogu učitelja i učiteljica, među ostalim,  za razvoj samopouzdanja, talenta i kasnijih interesa i opredjeljenja.

„Tajna odrasle dobi, u zrelijim godinama je da preispitujemo sebe, roditelje, a i svoje učitelje. Ja sam u nekom trenutku postala svjesna da za moje zanimanje za čitanje, pismenost, interes za znanost i aktivizam nisu zaslužni samo roditelji, geni i okolina, već da je sve to također produkt i zasluga mojih učitelja. Stoga, može se reći kako vi, učitelji i učiteljice,  svakog dana svojim radom utječete na sutra“ istaknula je gradonačelnica Suzana Jašić.

U ime svih ravnatelja pazinskih odgojno - obrazovnih ustanova ravnateljica Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin Vesna Rusijan uputila je zahvalu i čestitke, naglasivši, među ostalim, kako je najveće zadovoljstvo onih koji rade u odgojno obrazovnom sustavu kada djeca u život ponesu dobar osjećaj i sjećanje na lijepe dane, znanje, a i saznanje o tome kako je važno da svoj život grade na znanju, poštovanju sebe i drugih, te okruženja u kojem žive.

„Mi, učitelji, svojim primjerom, načinom na koji živimo, trebamo biti modeli onoga o čemu poučavamo“ poručila je Vesna Rusijan.

Obilježavanju Dana učitelja su nazočili goste i gošće iz Španjolske – ravnatelji i ravnateljice sa suradnicima i suradnicama iz tamošnjih odgojno - obrazovnih institucija koji su borave u sklopu ERASMUS projekta u Dječjem vrtiću Olga ban Pazin te Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile.  Svečani program organiziran je u suradnji sa pazinskim odgojno - obrazovnim ustanovama i PUOP Pazin, priopćeno je iz Grada Pazina.

Popis jubilaraca

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa