od 8. do 30. listopada u centralnoj istri

Vraća nam se Jesen na pijatu! Pogledajte cijene i menije

0
Na press konferenciji u Sandaljima
Na press konferenciji u Sandaljima

Jesen nam je zakucala na vrata, a stiže i na naše pijate! Na područje središnje Istre po treći se put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri. Ove se godine u gastronomsku manifestaciju uključilo osam ugostiteljskih objekta s područja TZ središnje Istre, a u njihovim primamljivim menijima možete uživati od 8. do 30. listopada.

U agroturizmu Stara štala, u Sandaljima kraj Boruta, najavljen je početak gastronomske manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se treći put održati na području TZ središnje Istre.

Navedenom su predstavljanju prisustvovali predsjednik Turističke zajednice središnje Istre Goran Hrvatin, direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, direktor AZZRI-ja Igor Merlić, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan te vlasnica agroturizma Stara štala Karin Merklin.

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 8. do 30. listopada u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

 

Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno osam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke - 120 kn
In Sylvis wine and restaurant (Sveti Petar u Šumi): domaći rezanci s vrganjima, svinjska vratina na padelu, krambl sa smokvama - 200 kn
Konoba-pizzerija Capo (Cerovlje): maneštra, pljukanci u šugu od domaće kobasice i pancete, kolač od jabuke - 155 kn
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama, flambirane jabuke - 130 kn
Konoba 2. peron (Cerovlje): pečeni tortin od sira s džemom od jabuka, raviolon s kruškama i domaćom skutom u umaku od lješnjaka i meda, cuka na cuki s cukom - 170 kn
Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin): juha od vrganji, makaruni u umaku od miješanih gljiva i miješana salata, kolač od jabuka - 150 kn
Konoba Marino (Gračišće): juha od buče, pureći medaljoni u umaku od gljiva sa slanim krumpirom i salata iz vrta, kolač sa šljivama - 140 kn
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, istarski pijat, njoki u crnom šugu od kobasica, pancete i pršuta s lisičarkama ili vrganjima, jesenska torta - 130 kn

Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije. Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ-a Istarske županije. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je OVDJE

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA