kOMPLEKS U PULI

Na mjestu bivše vojarne niče luksuzni hotel. Evo kako idu radovi

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Nakon što je ovog proljeća otvorio marinu Polesana u Puli, Danko Končar nastavlja s ulaganjima u veliki turistički projekt na Katarini i Monumentima u najvećem istarskom gradu. Nakon sezone počeli su zemljani radovi oko budućeg hotelskog kompleksa odmah do mosta koji vodi na otok Katarinu. Riječ je o projektu vrijednom desetke milijuna eura koji bi do kraja iduće godine stare vojne zgrade trebao pretvoriti u luksuzne hotelske kapacitete, vjerojatno s pet zvjezdica. Kako nam kaže glavna projektantica i predstavnica investitora, Barbara Peruško iz tvrtke Coin Inženjering, koja vodi ovaj zahtjevan ‘brownfield projekt‘, to je zasad jedini takav projekt u Hrvatskoj, piše Jutarnji.

- Mi smo prvi objekt u Hrvatskoj koji se iz vojne prenamijenio u gospodarski objekt. Ovo je prva investicija koja je uspjela to napraviti. Istina je da je prošlo 10 godina od početka, ali smatramo je uspješnom jer se niti s jednom drugom sličnom u Hrvatskoj trenutno ne možemo usporediti. Nadamo se da će se i to promijeniti - kazala nam je Peruško na gradilištu buduće četiri hotelske zgrade. Od toga su tri postojeće vojne zgrade, a jedna se gradi nova iz temelja. Čitav hotelski kompleks proteže se na 14 tisuća kvadrata, piše Jutarnji.

 

- Glavna hotelska zgrada imat će recepciju i 58 soba od 33 kvadrata. To je više od standarda, ali ostavljamo raster prijašnjih vojnih spavaonica. Tu će biti i bar te topla veza prema novoj zgradi. Ona će biti duplo veća od ove i imat će 6.200 kvadrata. No, imat će manje smještajnih jedinica - njih 40. Kvadratura tih soba bit će 40 kvadrata, a tu će biti i 10 apartmana od 70 do 120 kvadrata. Osim smještajnog dijela, imat će i glavni javni sadržaj, odnosno spa i wellness zonu te bazen koji će biti zatvorenog i otvorenog tipa, ovisno o godišnjem dobu. U prizemlju će biti restoran sa 100 sjedećih mjesta. Ta će zgrada imati prizemlje i još tri etaže, s time da će imati suteren i garažu. Dakle, sve skupa 6 etaža - pojašnjava nam dalje, piše Jutarnji gdje pogledajte više fotografija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA