Oko 120 Titovih simpatizera okupilo se na brdu Jelensko kraj Barbana

5

Na brdu Jelensko kraj Barbana, uz natpis 'TITO' 1. listopada tradicionalno su se okupili članovi Zajednice društava Josip Broz Tito Istarske županije. Oko 120 članova društava i njihovih gostiju su i na ovaj način evocirali uspomenu na Tita „koji je tokom svog života dao veliki doprinos miru u svijetu i ubrzanom razvoju bivše države“. 

Prilikom pozdravne riječi istaknuto je i da danas sigurno ne bi bilo takvo stanje u svijetu da je netko kao Tito sada na čelu nesvrstanih zemalja (više od sto članica). 

„A što se tiče naše države, dok smo za vrijeme njegove vladavine svakim danom napredovali u svakom pogledu i bili cijenjeni u čitavom svijetu, sada smo dovedeni na začelje Evrope u razvoju, uz potpuno gubljenje ugleda u međunarodnim odnosima i potpuno ovisni o tuđim odlukama“, rekao je Josip Hrvatin, predsjednik istarske zajednice društva J.B. Tito.

Skup je pozdravio tajnik Saveza udruga antifašista Istarske županije Lovro Sangaleti, a dvije recitacije iz svoje zbirke "Ne dirajte mi ptice" i "Tito" izrecitirao je član društva Tito iz Pule Stojan Palalić.

Organizatori su se zahvalili djelatnicima općine Barban koji im uvijek izlaze u susret u organizaciji druženja.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA