odustali od 'milijunskog TOALETA' u puli?

'Stranci nimaju gdje u WC ić, pa pišaju dole, pa sve smrdi'

0
Svoje su mišljenje dali i Puljani (foto: HRT)
Svoje su mišljenje dali i Puljani (foto: HRT)

"Starci nimaju gdje u WC ić, pa pišaju dole, pa sve smrdi prolaznicima", "Ako vas uhvati sila, kamo ćete poć? Nemate kamo", kazali su mještani na pitanje novinara HRT o problematici javnog WC-a u Puli.

Kao jedan od najturističkijih gradova na poluotoku, Pula i dalje nema uređen javni toalet. Nedavno se trebalo krenuti u projekt obnove toaleta na glavnoj gradskoj šetnici, no buru je podignula cijena - za sanaciju je Grad izdvojio oko milijun kuna. Ipak, nakon što odluka o javnoj nabavi još nije donesena, čini se da se od cijelog projekta sada - odustalo, javlja HRT s kojeg u nastavku prenosimo članak.

Prije gotovo sto godina Pula nije imala na tisuće turista. Ali je svejedno imala čak nekoliko javnih toaleta. Izgradili su ih Talijani. Nije praktično da Pula kao turistički grad nema uređen javni toalet. Zapravo, postoji jedan u sklopu tržnice, no nije ga lako pronaći. Turisti teško mogu pronaći ovo mjesto. Zato je Grad namjeravao obnoviti toalet na glavnoj gradskoj šetnici - Giardinima.

- Evo, to je taj toalet, zatvoren je već više od godinu dana, trebalo se ići u obnovu vrijednosti oko milijun kuna no kako neslužbeno doznajemo, od toga se odustalo, rekao je gradski pročelnik Damir Prhat.

Nije htio govoriti za HRT. Poručuje, mediji spominju samo cijenu, a ne i što bi se sve obnovilo za taj iznos. Pa da spomenemo - muški i ženski toalet te toalet za osobe s invaliditetom, previjalište za bebe, obnova stubišta i gradske kule, javlja HRT.

 

Iako ga mnogi već sada nazivaju "wc-om od milijun kuna", arheolozi napominju kako je riječ o kulturnom dobru koje se nalazi u kompleksu gradskih zidina.

- Kada se uzme u obzir da se radi i obnova stubišta i obnova kule, pretpostavljam da cijena raste u nebo jer svaki rad na kulturnom dobru obavljaju firme koje su specijalizirane za rad na kulturnom dobru, rekao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre. Preostaje stoga pričekati i vidjeti hoće li Pula do iduće turističke sezone napokon i dobiti svoj javni toalet, javlja HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa