sanacija u tijeku

Jake kiše poharale Pazinštinu! Neka naselja su prometno odsječena

0
Sanacija je u tijeku od jutra
Sanacija je u tijeku od jutra

Uslijed obilnih padalina koje su 28. rujna zahvatile Pazinštinu, na području MO Zamask i MO Kašćerga dogodilo se više odrona.

Pojedina naselja su prometno odsječena te nije moguć prolazak automobila. Sanacija je u tijeku te Grad Pazin moli za strpljenje i korištenje obilaznih pravaca. Sa stručnim službama na teren su izašli gradonačelnica Suzana Jašić i zamjenik Dragan Družeta

Također, količina kiše koja je noćas pala uzrokovala je puknuće i izvlačenje vodovodnih cijevi te više odrona na cestama na području mjesnih odbora Kašćerge i Zamaska, ali i na području Pazina.

Tako su se bez vode probudili dijelovi Pazina: ulice Štefanije Ravnić, Jurja Dobrile te naselje Dršćevka. Isporuka vode za Grdoselo, Kašćergu i Buraj je uspostavljena, dok se za Dršćevku, ulice Jurja Dobrile i Štefanije Ravnić utvrđuje mjesto kvara. Sve su službe na terenu te se radi na utvrđivanju i sanaciji šteta nastalim na cestama i objektima.

"Isporuka vode biti će uspostavljena do 12 sati za sva područja u Pazinu koja su u jutarnjim satima bila bez vode. Kako javljaju iz Istarskog vodovoda d.o.o. može se pojaviti zamućenje ali voda je zdravstveno ispravna i može se koristiti za piće.", objavili su kasnije iz Grada Pazina.

"Kvar je uklonjen u 11.45 sati i uspostavljena je vodoopskrba na svom području Grada Pazina", javili su naknadno iz Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa