Odbili je na Facebook grupi za stanove u Puli jer je Ukrajinka?

0
Neel Rocco
Neel Rocco

Bivša labinska vijećnica SDP-a Neel Rocco podijelila je na Facebooku svoje iskustvo u traženju stanova za najam u Puli. Njenu objavu prenosimo u cijelosti u nastavku:

"Postoji na Fejsu grupa koje se zove 'Pula najam stanova'. Prije par dana sam se učlanila da pomognem prijateljici ukrajinskog porijekla tražiti smještaj za svoga sina. Ona je dobila dojam da je bila odbijena na bazi njezine nacionalnosti, pa me zamolila da joj pomognem", napisala je Rocco i nastavila:

 

"Prihvatila sam, misleći da će biti lako, ali kada sam poslala upit, osoba koja iznajmljuje navedeni stan (ona je je također administratorica grupe) odbila je moj upit na temelju moje danske nacionalnosti. Nije pomoglo kad sam rekla da živim u Labinu, te da pitam kao volonterka Crvenog križa. Danas sam vidjela sličan stan u grupi i pitala da li mora podstanar biti određene nacionalnosti. Administratorica je potvrdila da mora biti hrvatski državljanin. Nakon toga me izbacila iz grupe."

"Voljela bih da imam nešto pametno za reći, ali šta govoriti kada se ljudi tako ponašaju? Ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje sam ja doživjela diskriminaciju na temelju moje nacionalnosti, i čudan je doživljaj, tim više što sam hrvatska državljanka. Suosjećam sa onima koji to doživljavaju na dnevnoj bazi.", napisala je Rocco.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa