epilog nesreće u poreču

Dijete dobilo frakturu lubanje i kontuziju mozga. Motociklist u istražnom zatvoru

0
Ilustracija (foto: Patrik Maček/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 25. rujna ispitalo motociklista (28) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. O događaju smo izvijestili ovdje.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak 23. rujna 2022. oko 17.50 sati u Poreču, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, upravljao neregistriranim motociklom po pješačkoj zoni kojom je zabranjeno kretanje vozila. Osnovano se sumnja i da brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju površine kojom se kreće pa je prednjim dijelom motocikla udario u dijete (6) koje se kretalo romobilom po pješačkoj zoni, uslijed čega je došlo do odbacivanja djeteta i pada na tlo.

 

Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede u vidu frakture lubanje, kontuziju mozga, prijelom natkoljenice desne noge i otvorenu ranu čela.

Županijski sud u Puli je 25. rujna prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je pazinski DORH.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa