Daus o pobjedi desnice u Italiji: 'Treba pričekati'

1
Emil Daus (foto: Nenad Čakić)
Emil Daus (foto: Nenad Čakić)

Kako će se razvijati gospodarske veze s drugim najvećim hrvatskim izvoznim partnerom? Prijeti li nam rast talijanskog nacionalizma i teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj? Kako na to Hrvatska treba odgovoriti? Odgovore su pokušali dati u Otvorenom bivši ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier iz HDZ-a, talijanist i saborski zastupnik iz Kluba Mosta Nino Raspudić i predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus (IDS), javlja HRT.

- Iz iskustva znamo da je jedina sigurnost talijanskih vlada da su nesigurne, istaknuo je Daus. Smatra da treba spustiti tenzije vezane za izjave Meloni o pripajanju Istre Italiji.

 

- Treba pričekati da vidimo kakve će biti njezine izjave kad službeno postane premijerka. Mislim da je to izjavila u žaru pozicioniranja da bi prikupila glasove desnice. Sad treba raditi, nije više samo priča, naglasio je.

- Kad počnu krize, inflacije, nestabilnost tad počinju rasti rejtinzi strankama koje lijepše kažu, populističnije, daju neku nadu. Neki su bez obzira na politički spektar u tome našli svoj put i na račun toga dobili određeni broj glasova, mislim da su među njima i neki akteri na talijanskoj političkoj sceni, naglasio je Daus, donosi HRT gdje pogledajte cijelu emisiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa