moguća buduća premijerka Italije:

Meloni: 'Da ne govorim o povratku, izravno, Istre i Dalmacije'

0
Giorgia Meloni (foto: www.giorgiameloni.it)
Giorgia Meloni (foto: www.giorgiameloni.it)

Giorgia Meloni kao pripadnica ekstremne desnice je u prošlosti često spominjala naše krajeve, prvenstveno kako bi ugodila raznim desničarskim krugovima koji (još uvijek) maštaju o promjeni granica. U kontekstu lažnih tvrdnji da talijanske obitelji dobivaju novac od države kako bi ugostili imigrante, Meloni se dotakla i ulaska Hrvatske u EU, piše Rijeka Danas.

“Prema nekim novinama, Ministarstvo unutarnjih poslova predložilo je gradonačelniku Rima da rimskim obiteljima koje žele ugostiti imigranta daju 30 eura dnevno. Marino (bivši gradonačelnik Rima op.a.) je, nepotrebno reći, odgovorio da on prijedlog podržava”.

 

30 eura po danu je 900 eura mjesečno. Dvostruko više od onoga što minimalni umirovljenik dobiva, tri puta više od onoga na što invalid ima pravo, i više nego što prosječni talijanski privremeni radnik zarađuje. I dodajem da vam talijanska država ne daje 30 eura dnevno za uzdržavanje djeteta ako je nezaposleno i još uvijek živi kod kuće s vama. Talijanska država vam kaže da se morate snaći sami, prenosi Rijeka Danas.

Moj prijedlog je: imigranti se ravnomjerno rasporede u svih 28 zemalja EU, a EU plaća prihvat, tako da mi novcem koji danas trošimo za prihvat stotina tisuća stranaca pomažemo stotinama tisuća očajnih Talijana. Ili očaj zaslužuje solidarnost samo ako govori drugim jezikom?”
U komentarima je dodala : “Bit će da sam uvijek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Ezulima. Da ne govorim o povratku, izravno, Istre i Dalmacije.”, rekla je Meloni 2014. godine, prenosi Rijeka Danas.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa