Objavljen program obilježavanja Dana općine Kanfanar

0
Klapa Agata
Klapa Agata

Povodom obilježavanja Dana općine Kanfanar, koji se slavi na blagdan zaštitnice Dvigrada svete Sofije, pripremljen je cjelotjedni program događanja na području općine Kanfanar, s brojnim sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

Program obilježavanja dana općine kreće u nedjelju 25. rujna dvama programima. Od 10 sati ujutro na civilnoj streljani u Bubanima održat će se natjecanje u gađanju glinenih golubova, a u 12 sati na željezničkom kolodovoru u Kanfanaru krenut će rekreativna biciklijada „Štrika Ferata“, trasom stare željezničke pruge koja je spajala Kanfanar i Rovinj. Biciklijada dužine oko 12 kilometara namijenjena je rekreativcima, a završit će također na streljani u Bubanima gdje će za sve sudionike biti pripremljen ručak (maneštra). Sudionike biciklijade, čija kotizacija iznosi 50 kuna, očekuje i prigodna majica biciklijade.

U ponedjeljak 26. rujna u 18:30 sati u galeriji Malenica otvorit će se izložba „Sakralna baština Kanfanarštine“ koju zajednički pripremaju Udruga Dvegrajci i župa Kanfanar. Istoga dana, u 19 sati u Domu mladih će se održati predstavljanje knjige „Kameni blizanci – Kontinuirani ponoćni sat u Savičenti i Dvigradu“. Knjigu će predstaviti njezin autor, arhitekt Vjekoslav Gašparović.

U utorak 27. rujna u 12 sati svečano će se otvoriti radovi na izgradnji kružnog toga u Okretima, kod izlaza s Istarskog ipsilona, a istoga će dana biti održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfanar.

 

Program obilježavanja dana općine nastavit će se u četvrtak 29.9. kada će se održati znanstveni skup „Crtice iz povijesti Kanfanarštine“, s početkom u 18:30 sati u Domu mladih.

U petak 30. rujna, na blagdan svete Sofije, u 11 sati u župnoj crkvi u Kanfanaru služit će se sveta misa, a u 18 sati u Domu mladih svi će gosti moći uživati u bogatom klapskom programu u kojemu će, uz kanfanarsku žensku klapu Agata koja je i organizator klapske večeri, sudjelovati još nekoliko klapa iz Istre.

Subota 1. listopada rezervirana je za obilježavanje Svjetskog dana turizma, a tom će se prigodom na Limskom zaljevu moći uživati u besplatnoj panoramskoj vožnji uz animaciju na brodu. Za sudjelovanje na vožnji brodom potrebno je rezervirati mjesta, a za detalje se zainteresirani mogu javiti turističkoj zajednici (info@visitkanfanar.hr).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa