Početkom listopada poziv za Savjet mladih Poreča

0
Na sastanku sa Savjetom mladih
Na sastanku sa Savjetom mladih

Gradonačelnik Loris Peršurić sastao se 22. rujna s predstavnicima, sada već bivšeg sastava Savjeta mladih Grada Poreča, kako bi rezimirali rad u proteklom mandatu i razgovarali o planovima i potrebama mladih za buduće razdoblje. Naime, mandat članova Savjeta mladih u periodu od 2019. do 2022. je završio, te će se novi javni poziv za isticanje kandidatura za članove/ce i zamjenike članova/ca Savjeta mladih raspisati početkom listopada ove godine.

Na sastanku su sudjelovali dosadašnja predsjednica Savjeta mladih Renata Štifanić, Karla Fatorić, Karla Žužić i Erik Žužić, koji su se ovom prilikom zahvalili gradonačelniku i njegovim suradnicama iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, na suradnji – pročelnici Vesni Kordić, i voditeljicama Odsjeka za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu, mlade i civilno društvo Tihani Mikulčić i Odsjeka za predškolski i školski odgoj i obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu, sport i rekreaciju, Nadiji Štifanić Dobrilović, te ukratko rezimirali projekte i aktivnosti na kojima su sudjelovali u proteklom mandatu.

 

Jedna od najbolje ocjenjenih stvari je otvaranje Kluba za mlade u starogradskoj jezgri, projekt na kojem su surađivali i koji je danas mjesto za druženja, okupljanja, te i formalne i neformalne sastanke mladih Poreča, rekla je Kordić. Pritom je podsjetila i kako su njihov mandat obilježile dvije pandemijske godine, koje su sigurno utjecale na aktivnosti, ali su ipak uspjeli ostvariti značajne rezultate. Članovi Savjeta mladih sudjelovali su i u izradi Lokalnog programa za mlade, te u projektu Poreč (G)rad s mladima, bili aktivni društvenim mrežama, organizirali edukacije za članove i mlade. Bili su organizatori i domaćini susreta savjeta mladih iz cijele Istre i županijskih savjeta mladih iz cijele Hrvatske koji je održan 2020 godine. Redovito su prisustvovali na obilježavanju Dana mladih Istarske županije. U navedenom je periodu Grad Poreč dobio i certifikat Grad za mlade.

Gradonačelnik se zahvalio mladima na suradnji i rekao kako se nada da će tako nastaviti i u narednom periodu.

-Suradnja sa Savjetom mladih doprinijet će da svojim kvalitetnim idejama, prijedlozima i željom da za svoj grad naprave najbolje što mogu, apomognu i nama da što bolje radimo svoj posao. Samo skupa možemo stvarati grad i za buduće generacije, koje tek dolaze za nama, a uloga mladih u tome će sigurno biti presudna, rekao je gradonačelnik. 

Na sastanku je dogovoreno da se uputi poziv svim srednjoškolcima, članovima sportskih klubova i udrugama koje rade s mladima da se angažiraju i daju svoje kandidate za Savjet mladih grada Poreča. Javni poziv početkom listopada bit će objavljen na web stranicama i oglasnoj ploči Grada Poreča te medijima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa