Evo do kad je rok da se javite za porečke stipendije

0
Poreč
Poreč

S ciljem stvaranja boljih uvjeta školovanja i zapošljavanja porečkih srednjoškolaca za željena i tražena zanimanja u sredini u kojoj žive te povećanja kapaciteta lokalnih stručnih medicinskih kadrova za zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama na području Istre i Poreča, Grad Poreč i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.

U školskoj godini 2022./2023. dodijelit će se ukupno pet novih učeničkih stipendija i to u tri kategorije: za područje deficitarnih zanimanja s iznosom od 1.200 kuna mjesečno stipendirat će se učenici koji se školuju za zanimanja medicinska sestra/tehničar i farmaceutska tehničarka/tehničar; za učenike koji udovoljavaju uvjete po socijalnom programu, dodijelit će se dvije socijalne stipendije u iznosu od 1.200 kuna mjesečno; Dodijelit će se i dvije stipendije s iznosom od 600 kuna mjesečno.

Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

 

Podsjetimo, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Natječaj za učeničke traje do 7. listopada. Svi potrebni obrasci OVDJE.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA