nogomet

Među 10 najneuspješnijih prvoligaša ikad i jedan istarski klub

1
Ilustracija (foto: Slavko Midžor/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Svaki ljubitelj nogometa će s lakoćom nabrojati najuspješnijih pet pa čak i deset klubova koji su nastupali i nastupaju u Prvoj HNL no rijetko će tko pogoditi koji su se to nogometni klubovi našli na dnu povijesne ljestvice. Zato se RTL pobrinuo da izradi listu najneuspješnijih klubova koji su ikad igrali HNL.

 

U trideset sezona HNL-a na prvoligaškim travnjacima je nastupilo ukupno 37 klubova, a s obzirom na to da je i površnim ljubiteljima nogometa jasno koji se klubovi nalaze na vrhu ljestvice najuspješnijih mi smo se odlučili pozabaviti onim najneuspješnijim. Kriterij je bio broj ukupno osvojenih bodova tijekom boravka u Prvoj HNL, piše RTL. Na listi je i jedan istarski klub, točnije NK Pazinka, koji se nalazi na posljednjem, desetom mjestu, tako da možemo reći da je najmanje neuspješan od deset neuspješnih.

NK Pazinka je u osam utakmica manje od Rudeša skupila čak 11 bodova više. Pazinka je u 64 ogleda došla do 15 pobjeda i 20 remija, a u Prvoj HNL su nastupali u sezonama 92./93. i 93/94. U svojom prvom prvoligaškom krugu su završili 11., a u posljednjoj sezoni su ispali s 15. pozicije. Trenutno su u 3. HNL Zapad, a najpoznatiji igrači koji su nastupali za Pazinku su Tonći Gabrić, Igor Pamić i Dado Pršo koji je u ovom klubu napravio svoje prve prvoligaške korake, piše RTL čiji punu listu najneuspješnijih pogledajte u nastavku.

1. TŠK Topolovac 14 bodova iz 30 utakmica
2. NK Neretva 23 boda iz 30 utakmica
3. NK Orijent 26 bodova iz 30 utakmica
4. NK Dubrava 30 bodova iz 34 utakmice
5. NK Vukovar 91 30 bodova iz 33 utakmice
6. NK Lučko 31 bod iz 30 utakmica
7. NK Samobor 32 boda iz 32 utakmice
8. NK Croatia Sesvete 39 bodova iz 63 utakmice
9. NK Rudeš 54 boda iz 72 utakmice
10. NK Pazinka 65 bodova iz 64 utakmice

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa