od 25 do 30 kvadrata

Za mali stan u Rovinju treba iskeširati i do sto tisuća eura

0
Marko Rubbi, Mihaela Medić i na vrhu Velibor Brkić (foto: Remax Centar Nekretnina/Dom i dizajn)
Marko Rubbi, Mihaela Medić i na vrhu Velibor Brkić (foto: Remax Centar Nekretnina/Dom i dizajn)

Potražnja za nekretninama u Rovinju je kontinuirana tijekom cijele godine. Relativno povoljnu ponudu stanova našli smo u agenciji Remax Centar nekretnina, i to u staroj jezgri grada. Na tom području grada u ponudi su stanovi manje veličine od 25 do 30 kvadrata za koje je potrebno izdvojiti od 80.000 pa do 100.000 eura, piše Dom i dizajn s kojeg u nastavku prenosimo dio članka.

- Uz manje renoviranje, ovakvi stanovi su odmah pogodni za turistički najam te su popunjeni najčešće tijekom cijele godine. Iznimno su zanimljivi investitorima iz turističkog sektora jer, prema statistici, upravo se takvi manji stanovi i najbrže iznajme. Najčešće ih unajmljuju parovi ili mlađi turisti kojima je važna blizina svih sadržaja - kaže Marko Rubbi iz agencije Remax Centar nekretnina.

 

Kada, pak, govorimo o kupcima koji traže nekretnine kao svoj sekundarni dom, cijene kvadrata kreću se i do 10.000 eura, recimo za kvadrat kuće na ekskluzivnoj gradskoj lokaciji ili u novogradnjama u blizini centra s prekrasnim vizurama na Rovinj i cijeli arhipelag. Takve nekretnine kupcima osiguravaju visoku razinu komfora.

- Najviše je kupaca iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije. I to su oni koji ne žive ovdje tijekom cijele godine, odnosno koji već imaju barem jednu nekretninu za stanovanje. Uglavnom imaju više od 40 godina. U Rovinju je i sve više kupaca iz SAD-a i Velike Britanije. Tržište nekretnina tu je izrazito dinamično, što najbolje potvrđuju broj kupaca i količina upita - ističe Marko Rubbi, donosi Dom i Dizajn.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa