pogledajte video

Ugašen požar kod Peroja, kod Muntića i Štokovci požari lokalizirani

0
Foto: hvz.gov.hr
Foto: hvz.gov.hr

Požar kod sela Muntić koji je buknuo 14. kolovoza lokaliziran je u 16 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta. Opožarena površina je 27 hektara. Požar kod sela Štokovci lokaliziran je u 17:30 sati. Prema  prvoj procjeni opožarena površina iznosi oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta.

Požar na području Peroja ugašen je u 16:30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište.

Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić za kojega je dojava došla u 12 sati angažirano je 20 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva sa Puljštine. Angažirana su i dva Air Traktora AT- Fire Boss, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar kod sela Štokovci gasilo je 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Pazin, JVP Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine. U pomoć su pozvana i 3 Canadaira CL 415.

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14:45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin.

- Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca sa 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira – rekao je ranije tijekom dana županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. (Video: Facebook JVP Pula)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa