Nova Vas slavi Rokovu uz misu, boćarski turnir i biciklijadu

0

Tradicionalni boćarski turnir Boćarskog kluba Nova Vas i susjednih boćarskih klubova, koji će se odigrati 13. kolovoza s početkom u 12 sati na tamošnjem boćalištu, uvertira je u proslavu  blagdana sv. Roka, koje ovo porečko naselje slavi kao svog patrona.

Također, sutra na programu je i tradicionalna MTB biciklijada za velike i male. Start je u 18 sati ispred crkve Sv. Roka u Novoj Vasi, a biciklirati mogu svi od 9 godina i stariji. Vozi se po Parenzani, šumskim i poljskim putevima, a obavezan je MTB bicikl. Zajednički se kreće s najmlađima na prvu, kraću vožnju, nakon čega se vraća na početnu točku i kreće na dužu turu. Svi sudionici mlađi od 16 godina obvezni su nositi zaštitnu kacigu, a dobivaju na dar majicu i okrijepu.

 

Na sam blagdan sv. Roka, u utorak, 16. kolovoza u 11 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi, te tradicionalna procesija ulicama mjesta.

Večernja zabava održat će se istog dana uz Tu i tamo bend na Rotondi, s početkom u 19 sati. Posjetitelje očekuje i gastro ponuda, a na susjednom polivalentnom igralištu predviđen je zabavni dio za djecu i DJ. Proslava sv. Roka održava se u organizaciji MO Nova Vas i uz potporu Grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA