Hrvatski Maneskin u akciji

Energični glazbeni show Devina Juraja na istarskim ulicama

0

Od Umaga do Pule pa sve nazad do Učke skoro pa da i nema grada gdje ovoga ljeta nije nastupio svestrani istarski glazbenik Devin Juraj. Njegova specifična pojava uz energični glezbeni ritam i umjetničku izvedbu malo koga može ostaviti ravnodušnim, dečko naprosto izaziva reakcije. I u tome je u vrlo kratko vrijeme postao vrlo uspješan. Stoga ne čudi da su ga vrlo brzo počastili laskavim epitetom ‘hrvatskog Maneskina’ po uzoru na talijanskog eurovizijskog pobjednika.

Iako gotovo svakoga dana ovog ljeta nastupa uopće se, kaže, ne uzrujava što nema vremena za brćkanje u moru. Njemu je glavni adrenalin specifični “street music” iznimno popularan u svim metropolama Mediterana. Svaki gradski trg postaje nova pozornica s koje Devin svojom glazbom iz noći u noć piše svoju umjetničku priču.

"Ljudi mi kažu, idi na plažu. Ma kakva plaža, ja volim pozornicu. Ja sam zapravo maska privatno, a kad nastupam onaj sam pravi ja. To mi je najjači oblik adrenalina. Svi izvođači rade danas za društvene mreže i objave, a ja bih sve to izbrisao za nastup uživo", govori kroz smijeh mladi glazbenik.

"Mogu samouvjereno reći da su te ‘gaže’ kao pravi koncerti. U svom showu pjevam strane prepjeve, ali i autorske pjesme. Zamka je kad glazbenici zaborave da su sami svoji izvođači. Strana publika ne zna na čiji nastup dolazi, a onda me otkriju", priča nam Devin, koji sam piše svoje pjesme, a do sad ih je objavio šest.

Posljednji singl 'Samo tvoj' ima odličan prijem kod publike, a pjevač nam kaže da nosi atmosferu koju samo vruće ljetne večeri imaju u sebi.

"Lagano odskače od mene, a opet, nosi nešto moje. Svi govore da je mladost za riskiranje, pa pragmatično razmišljam; sada će mi se oprostiti eksperimentiranje, dokle god tražim u zvuku, pokretu i izrazu sebe, bez srama, iskreno i sa željom da me i publika pronađe", kaže Devin.

Njegova nova pjesma će biti objavljena uskoro, a tome se jako veseli. "Svi trče za hitom, ali ja volim publiku držati za ruku kao što oni mene drže. Unapređujem se i sa svakom pjesmom sam sve bolji", iskren je Devin, kojeg je domaća javnost prvi put upoznala još 2016. u finalu Supertalenta.

Studirao je ovaj talentirani mladić u engleskom Brightonu izvedbene umjetnosti, a s koronom se vratio u Hrvatsku nakon provedene dvije godine tamo. Sad je uzeo pauzu od studija zbog poslovnih obaveza kojih je sve više, ali nada se jednog dana vratiti i tom formalnom, umjetničkom obrazovanju.

"Neki se bacaju u vatru, a ja sam se bacio u lavu. Većina vršnjaka je otišla iz moje Pule u Zagreb, a ja sam otišao u drugu državu. To je super za stvaranje karaktera", priča nam.
Iako prilično mlad, svašta je dosad prošao, a lani je iskusio i grandioznu pozornicu Eurosonga kao prateći plesač naše Albine.
Kaže da mu je to bio fascinantan doživljaj.

"Budući da nisam imao stres kao Albina u koju su bile uperene sve oči, doživio sam najljepše dijelove tog puta. Vratit ću se na tu pozornicu jer je osjećaj nenadmašan. No, ne sumnjam da ću drugi put otići tamo kao pjevač", kaže nam toliko samouvjereno Devin da mu je teško ne povjerovati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa