LUCE

Ne propustite igru svjetla u Vodnjanu

0

Prve u Istri, ulice Vodnjana zasjale su obasjane svjetlošću javne rasvjete daleke 1899. godine zahvaljujući industrijalcu i vizionaru Pietru Marchesiju. Njemu i njegovim brojnim zaslugama u čast, Turistička zajednica grada Vodnjana učiniti će da dijelovi Vodnjana 12. kolovoza zablistaju kroz igru svjetla i video mapping projekcije u sklopu projekta nazvanog LUCE (tal. svjetlost). 

Video mappingom na vodnjanskim pročeljima oživjet će vrhunske ilustracije iz stripa Vodnjanske štorijice kojeg je Turistička zajednica promovirala i predstavila prošle godine. Ovim je stripom Turistička zajednica grada Vodnjana na originalan način ispričala vodnjanske, galižanske i perojske legende i pučke predaje za što je 2020. godine nagrađena nacionalnom turističkom nagradom "Simply the best", a sada će ovi likovi oživjeti kroz video mapping.

 

Glavni dio projekta LUCE kojim bi zasigurno bio zadivljen i sam Pietro Marchesi, održat će se na Zagrebačkom trgu u Vodnjanu. U suradnji s čarobnjacima svjetla iz tvrtke Visualia napravljen je zadivljujući video mapping čije će se petominutne projekcije održavati u intervalima od 21 h do ponoći. 

Mali trg Forno Grande, ukrašen jednim od najljepših vodnjanskih murala, bit će "pomoćno" mjesto održavanja projekta LUCE gdje će za dobru glazbu biti zadužena Groovoteka, a za pune čaše craft piva i vina te street food zalogaje pobrinut će se Fabrika bira, vinarija Medea i konoba Danijela. Uz glavni dio programa na Zagrebačkom trgu posvećen Vodnjanskim štorijicama, duž ulice Forno Grande posjetitelje će oduševljavati montirane svjetlosne i interaktivne instalacije. One će posebno doći do izražaja na tlu i pročeljima zgrada nakon što se ugasi gradska rasvjeta.

Projekt LUCE odličan je povod za dolazak u Vodnjan i doživljaj njegovog jedinstvenog noćnog izdanja. 

Iz Grada obavještavaju građane kako će se privremeno zatvoriti promet u Vodnjanu na području Ulice 16. Januara, Zagrebačkog trga i Ulice Forno Grande dana 12.08.2022. u vremenu od 20,30 do 00,00 sati, povodom održavanja manifestacije LUCE.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA