Ove nedjelje u Parku prirode Učka

Nakon dvije godine vraća se Učkarski samanj uz Gustafe

0

U nedjelju, 4. rujna, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održat će se tradicionalna manifestacija XIV. Učkarski samanj. Nakon dvije pandemijske godine, najveći sajam na području Istre i Kvarnera, vraća se u prepoznatljivom ruhu.

Učkarski samanj će i ove godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, edukativna predavanja i radionice, program za djecu te kulturno-zabavni program.

 

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina.

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Mario Lipovšek-Battifiaca, a zabavni program predvodit će Gustafi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa