Renomirana chefica švicarsko-kanadskih korijena

Priska Thuring uskoro pokreće projekt u istarskoj staroj osnovnoj školi

0
Priska Thuring (foto: Jutarnji list)
Priska Thuring (foto: Jutarnji list)

Poznata chefica Priska Thuring vraća se na hrvatsku gastronomsku scenu s novim projektom. Renomirana chefica švicarsko-kanadskih korijena kreće u novu gastro avanturu, potpuno drugačiju od svih koje je imala prilike raditi u svojoj dugogodišnjoj karijeri, piše Jutarnji list.

U suradnji sa svojim partnerima, Thuring pokreće novi projekt, restoran imena "Stara škola" koji je smješten u pitoresknom istarskom mjestu Krasica, na pola puta između Buja i Grožnjana. Ime restorana dobiveno je spontano, jer se nalazi u zgradi nekadašnje osnovne škole, koja je u potpunosti obnovljena.

 

Priska će svoju priču bazirati na lokalnim proizvodima koji je okružuju, prema konceptu „honest food", iskrenim ukusnim jelima pripremljenima od najsvježijih, kvalitetnih namirnica koje stižu direktno iz njezinog vrta i voćnjaka, okolnih livada i šuma, te izvornih lokalnih proizvoda sa istarskih farmi, sirana, pčelinjaka itd.

Stara škola otvorit će svoja vrata ove jeseni. Uz Prisku, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, koji je upravo osvojio 18. mjesto na listi "The World‘s 50 Best Restaurants"

Stara škola novi je dragulj u kruni poduhvata hrvatsko/američke obitelji Penavić, koja već dulje od desetljeća izgrađuje portfelj vrhunskih projekata u Istri, počevši od vinarije Clai (koja je upravo za Staru školu buteljirala ekskluzivnu seriju svoga kultnog Brombonera), preko Stancije Baracije, jedne od najljepših privatnih vila u Istri, pa do luksuzne jahte AIAXAIA koja je dostupna za čarter u Sredozemlju i na Karibima, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa