Igor Ostojić novi ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Poreč

0

Dugogodišnji djelatnik Gradskog društva Crveni križ Poreč Igor Ostojić njegov je novi ravnatelj i to na mandatno razdoblje od četiri godine. Ostojić, koji je suradnju s Crvenim križem počeo još kao volonter prije dvadesetak godina, a u međuvremenu postao djelatnik ove udruge, na poziciji ravnatelja naslijedio je Vesnu Janko Finderle koja je tu funkciju obnašala duži niz godina.

Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas u prostorijama Crvenog križa s novim ravnateljem te djelatnicima i volonterima, kako bi porazgovarao o potrebama Crvenog križa i aktualnostima. Djelatnost Crvenog križa uključuje dobrovoljno davanje krvi, socijalni program, službu traženja, mlade Crvenog križa, zdravstvenu preventivu i prvu pomoć. U svakodnevnom radu djelatnicima uvelike pomažu i brojni volonteri, a Crveni križ uz samo Poreč pokriva i područje cijele Poreštine ( Vrsar, Funtana, Sveti Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir – Labinci i Tar – Vabriga). Protekle dvije godine u radu Crvenog križa obilježile su epidemija COVID-19, potresi i ratna zbivanja u Europi, izazovi na koje su u udruzi pravovremeno odgovorili i bili na raspolaganju potrebitima, pritom redovno izvršavajući svoje planirane programe.

- O radu Crvenog križa i zalaganju za dobrobit zajednice najbolje govore vaša humanitarna djela. Grad Poreč će nastaviti s financiranjem rada u iznosu od oko pola milijuna kuna godišnje, a uz financijsku bit ćemo uvijek dostupni i za logističku podršku kako bi suradnja nastavila biti uspješna kao i do sada., rekao je gradonačelnik, uz zahvale dosadašnje vodstvu te svima koji rade i volontiraju u ovoj organizaciji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA