Elena Puh Belci:

'Za nered u gradu nije kriva Dušica Radojčić nego gradonačelnik'

2
Elena Puh Belci (foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Elena Puh Belci (foto: Saša Miljević/PIXSELL)

Smjenu Dušice Radojčić s mjesta predsjednicu Gradskog vijeća Pule, komentirala je Elena Puh Belci, predsjendica Kluba vijećnika IDS-a u Gradskom vijeću Pule.

"Iza nas je sjednica Gradskog vijeća koja je - nažalost - pokazala najgore lice politike u ovom mandatu. Pokazala je zlouporabu povjerenja građana za potpuno besmislene koalicije lišene sadržaja i pozitivnih ciljeva. O političkoj nedosljednosti i prevrtljivosti ne treba trošiti riječi.

Kratka politička povijest (n)ove vlasti pokazala je kako neprirodne koalicije iz interesa nisu dobre.

Nažalost netko nije ništa naučio pa prelazimo na još goru varijantu borbe za vlašću. Sada bi navodno nova šesteropartitna koalicija (!) sačinjena od političkih opcija koje nemaju ništa zajedničkog trebala biti 'spas' za izlazak iz jednogodišnje stagnacije Pule.

 

Udružili su se tako NLFilipa Zoričića, SDP, HDZ, Zeleni, nezavisna vijećnica i vijećnik srpske manjine za istim stolom složni samo u tome da su protiv.

Gradonačelnik Filip Zoričićc uvjerio ih je da je za nered u gradu kriva Dušica Radojčić iako je predlagatelj odluka upravo on. Ali to je njegov stil, već viđeno, uvijek je Gradonačelniku netko drugi kriv za njegove greške i propuste pa tako smjenjuje direktore, pročelnike ili u ovom slučaju predsjednicu Gradskog vijeća.

Pitanje svih pitanja koje si postavljaju Puležani - hoće li će sada biti bolje? Gremo sada napokon naprid?! Ne… sada će Gradonačelnik morati zadovoljiti i lijeve i desne i zelene i nezavisne i manjine…

IDS je napustio sjednicu Gradskog vijeća jer jednostavno nismo htjeli sudjelovati u glasanju za razrješenje predsjednice Vijeća ni u glasanju o novoj predsjednici.

Odlučili smo se izuzeti ovoj besramnoj političkoj trgovini i ulaziti u neprirodne koalicije.

Napustivši sjednicu, poručili smo da nećemo sudjelovati u političkoj trgovini, ali i da pulski Možemo nema našu podršku i da nismo u koaliciji sa njima. Mi idemo dalje isključivo vodeći se vlastitim politikama. Radit ćemo i dalje za dobrobit Pule, predlagati ono što smatramo da je važno za Pulu i jasno kritizirati ono što mislimo da nije dobro. Našim putem ~ con la nostra gente!", rekla je Elena Puh Belci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa