Slučajevi u Umagu i Poreču

Čekali nasljedstvo, a u međuvremenu ostali bez novca

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Policijski službenici istražuju dva slučaja u kojima je osobama obećano nasljedstvo te su one, u uvjerenju da će dobiti novac, plaćale troškove nepoznatim osobama.

Umaškoj policiji javila se 68-godišnja slovenska državljanka koja je podnijela prijavu protiv osobe koja joj se u veljači putem Interneta predstavila kao španjolski državljanin, a koji joj je obećao nasljedstvo od preko milijun eura. Ženi je rekao da samo treba uplatiti troškove prijenosa novca od više tisuća eura, što je ona i učinila. Muškarac joj se nakon toga javio da se novac nalazi u danskoj banci i da treba uplatiti još nekoliko tisuća eura kako bi joj se novac prebacio na tekući račun. Žena je tada posumnjala da se radi o prijevari te je događaj prijavila policiji.

Drugi slučaj zabilježen je na porečkom području pa se tako policijskim službenicima javio 31-godišnjak kojem je nepoznata osoba putem elektroničke pošte obećala da će postati nasljednik jedne žene u Francuskoj ako joj financijski potpomogne. Muškarac je tako u proteklih godinu dana uplatio više desetaka tisuća kuna, a nepoznata osoba nastavila ga je tražiti novac i prijetiti mu, govoreći da ne može odustati od plaćanja jer je preuzeo obvezu prema bolesnoj ženi.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti oba događaja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA