Zoričić i Plenković razgovarali o budućoj suradnji Vlade i Pule

0

U sklopu posjeta Istarskoj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković 29. srpnja u Komunalnoj palači održao je radni sastanak s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem i njegovim suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji Vlade i Grada Pule u nizu područja, osobito u pogledu europskih fondova, državne imovine te projekata u turizmu i prometu. Bilo je riječi i o sustavu gospodarenja otpadom i ŽCGO Kaštijun i o daljnjim ulaganjima države u pulske prometnice i lukobran, a otvorena je i tema uvođenja brodova na električni pogon u pulski zaljev.

Razgovarajući o državnom zemljištu na području Pule s naglaskom na područje Vallelunge gradonačelnik Filip Zoričić pojasnio je kako Pula planira pokrenuti Centar za inovacije na tom području. Dotaknuo se i neophodne dogradnje Osnovne škole Kaštanjer kao i planiranog stambenog zbrinjavanja u naselju Veruda Porat.

 

Govorio je i o poboljšanju sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Pula-Sjever i Pula-Centar.

U sklopu posjeta Istri premijer se sastao s predstavnicima tvrtke Bina Istra, obišao je gradilište druge cijevi Tunela Učka, posjetio Buzet, obišao Istarski vodovod, susreo se s istarskim županom Borisom Miletićem te posjetio Uljanik, Opću bolnicu Pula, tvrtku Infobip u Vodnjanu i BAT u Kanfanaru.

Uz predsjednika Vlade u Istri borave potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te ministar zdravstva Vili Beroš.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa