Plenković dao podršku strateškim projektima Istarske županije

0

U sklopu posjeta Istarskoj županiji, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i suradnici, danas su održali sastanak s predstavnicima Istarske županije, na čelu sa županom Borisom Miletićem.

Župan Miletić  zahvalio je predsjedniku Vlade RH što je posjetio Istarsku županiju, a radni sastanak je ocijenio konstruktivnim i izrazio je zadovoljstvo što je premijer dao podršku županijskim strateškim projektima.

„Na sastanku s predsjednikom Vlade RH razgovarali smo o strateškim projektima, a odnose se na područje pomorstva, odnosno sanaciju i dovršetak pulskog lukobrana, kao i izgradnju lukobrana u Rapcu i na području Svete Katarine u Rovinju. Također, bilo je govora o temi koja traje već neko vrijeme, a to je početak rada Medicinskog fakulteta u Puli, pri našem Sveučilištu, te zaključivanju suradnje između Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hitnog prijema u bolnici u Izoli. Kao što je poznato, Istarska županija je preuzela na sebe pokrivanje troškova zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata u Izoli, ali držimo da bi poput drugih bolnica i prava osiguranika, građani sjeverne Istre trebali imati  jednaki tretman“, kazao je župan.

„Informirali smo premijera o našim nastojanjima da ispunimo uvjete iz Zelenog plana, koji se odnosi na energetiku, dakle o izgradnji solarnih panela. Još jedna važna tema za našu Županiju o kojoj smo govorili je revitalizacija istarske željeznice, koju smo nazvali Istarska lambda, što je definitivno budućnost i u smislu transporta kako robe, tako i građana u cijelu smanjenja kamionskog prijevoza i ispuštanja štetnih plinova u atmosferu. Predstavili smo mu i projekt izgradnje Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje u Puli, koji bi na jednoj lokaciji okupio sve žurne službe“, zaključio je župan.

Sastanku u Županiji prethodili su sastanak s predstavnicima tvrtke Bina Istra i obilazak gradilišta druge cijevi Tunela Učka, radni sastanak u Gradu Buzetu i obilazak Istarskog vodovoda. Premijer Plenković pohvalio je uvedene mjere redukcije korištenja pitke vode, koje su polučile rezultate, a pohvalio je i rad Vatrogasne zajednice Istarske županije, na čelu sa zapovjednikom Dinom Kozlevcem na profesionalnom i učinkovitom angažmanu u gašenju brojnih požara diljem Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA