Trojac krijumčario migrante

Jedan od švercera iz Srbije autom krenuo prema policajcima

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U veze kaznene prijave protiv trojice državljana Srbije zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja krijumčarili migrante, o čemu smo pisali OVDJE, Policijska postaja Umag s Ispostavom Buje prijavila je jednog od osumnjičenih, 53-godišnjaka, i za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. 

Naime, 24. srpnja oko 13.10 sati, policijski službenici su na području Oprtlja primijetili vozilo Kia, riječke registracijske oznake, iz kojeg je izašlo šest osoba, a za koje je naknadno utvrđeno da su nezakoniti migranti. Policijski službenici predstavili su se vozaču službenim iskaznicama i značkama policije te su mu naredili da izađe iz vozila, no on se oglušio na izdane naredbe te je naglo krenuo automobilom, radi čega su policijski službenici skočili u stranu i pali na tlo kako bi spriječili napad na sebe.

Osumnjičeni je nastavio vožnju te je automobilom udario u Škodu, sisačke registracijske oznake, kojom je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije, a koja je bila zaustavljena i u kojoj se  također nalazilo šest nezakonitih migranata. 

Počinitelj je nakon sudara pobjegao s mjesta događaja, a policijski službenici pronašli su ga 25. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Oprtlja. Utvrdili su kako je riječ o 53-godišnjem državljaninu Srbije te su ga uhitili i po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveli u pritvorsku jedinicu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA