Pri kraju izgradnja četvrte, najveće POS zgrade u Umagu

0

Izgradnja četvrte, najveće zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Istri, u koju će već početkom naredne godine oko 250 sugrađana useliti u svoje nove domove, privodi se kraju. Naime, radovi na izgradnji POS zgrade, za koju je u lipnju 2021. godine svečano položen kamen temeljac, planiraju se odvijati do kraja 2022. godine. Danas, 26. srpnja 2022. godine u umaškoj je POS zgradi održan radni sastanak predstavnika APN-a, izvođača radova i Grada Umaga, koji su iskoristili priliku obići zgradu koja će ubrzo biti spremna za useljavanje novih stanara.

Nova POS zgrada sadrži 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601,00 m2, a sastoji se od 6 nadzemnih etaža, dva ulaza, 2 stubišta i 2 lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba sugrađana gradi se 18 1,5-sobnih stanova, 13 2-sobnih stanova, čak 31 2,5-sobni stan te 20 3-sobnih stanova i 2 3,5-sobna stana. Prodajna cijena stana iznosi 1.300,00 EUR/m2 plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a. Nakon nekontroliranog rasta cijena nekretnina na tržištu ovo je još jedna potvrda da je poticana stanogradanja jedan od najvrjednijih projekta za mlade na području grada Umaga.

 

Trenutno je u tijeku faza postavljanja visokokvalitetne toplinske izolacije fasade, 10 cm kamene vune, koja predstavlja visoku razinu izolacije u okviru energetske učinkovitosti. Navedeni segment uvelike utječe na dugoročnu uštedu troškova stanara.

„U Umagu do sada izgrađeno ukupno 122 stana, što će, s ovih novih 84, rezultirati s ukupno 206 stanova. Po navedenom smo vodeći grad i primjer dobre prakse u Istri zajedno, na što smo izuzetno ponosni. Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji. I tu nećemo stati, već naprotiv, jer po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete po redu. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja odabirom poticane stanogradnje. Pitanje mladih je pitanje opstojnosti i održivosti zajednice te jedan od temeljnih motiva ostanka u našem Umagu“ naglašava umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Svi podnositelji Zahtjeva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje, koji u prvom krugu nisu bili u mogućnosti odabrati odgovarajući stan, a potpisali su Izjavu da i dalje ostaju na Listi reda prvenstva, pozvani su na drugi krug odabira stanova, koji će biti održan 28. i 29. srpnja 2022. u Gradskoj vijećnici Grada Umaga, prema točno utvrđenom rasporedu i satnici. Obavijest se nalazi OVDJE.

Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Pokretanjem četvrte, a ubrzo i pete po redu zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, Grad Umag na najbolji način potiče razvoj demografije te podiže kvalitetu života svoje zajednice. Projekt stanova za mlade obitelji je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA