Ranch Marconi na Gori Glušići

'Goste na konjima vodimo na more gdje se kupaju s njima'

0
Na kupanju s konjima
Na kupanju s konjima

Ako želite na konju do mora, a nakon toga i kupati se u moru zajedno s konjem, obratite se Ranchu Marconi na Gori Glušići!

Vođeno jahanje šumskim putovima do 7,5 kilometra udaljene plaže u Raškom zaljevu jedna je od tri rute u ponudi ranča kojega su prije mjesec dana otvorili sestra i brat Elena i Toni Vlačić.

„Završili smo fakultete, ja ekonomski, a brat elektrotehnički i odlučili smo vratiti se kući i iskoristiti prednosti lokacije na kojoj živimo i jahačko iskustvo koje smo stekli“, kaže Elena.

„Prvi put smo sjeli na konja prije dvanaest godina u Konjičkom klubu Astra Rafaele Kranjac Zupičić i više nismo mogli odustati! Jahanje nam je promijenilo život! Vrlo brzo smo položili jahaće licence, a ja nastupam i na Trci na prstenac“, kaže Toni.

„Nakon tri mjeseca Rafaela nam je dala jednog konja, a drugoga sam dobila za šesnaesti rođendan. Poslije smo držali po dva-tri konja, a od ove godine ih imamo sedam“, priča Elena.

Ergelu čine konji Cezar, Andalusia, Norty, Indy, Mala, Laura i Bepi, rođen na ranču. Elena i Toni zahvalni su Rafaeli Kranjac Zupičić i treneru Mauriliju Samaniju te svim ostalim članovima KK Astra na potpori koju su im pružili i nastavljaju pružati. Start je bio jako dobar: osim domaćih gostiju, bilo je gostiju iz SAD-a, Švedske, Francuske, Poljske, Austrije, Njemačke i Rusije.   

„Najviše je tražena ruta do mora, jedini smo na Labinštini koji to nude. Ja uvijek idem prva tako da ostali konji samo slijede konja na čelu. U prosjeku nam treba sat i pol do mora. Tu konje rasedlavamo i idemo s njima u more“, objasnila nam je Elena.

„Druga ruta je kružna ruta koja vodi na Skitaču i duga je 18 kilometara. Treća ruta je kratka, oko šest kilometara po šumi oko ranča. Ne primamo djecu mlađu od dvanaest godina, ali njih možemo posjesti na konja kojega vodimo na povocu po ranču“, objašnjava Toni.

Važno je spomenuti da je 'inspekciju' ranča obavio labinski šerif Euro Laube – Keko te nakon toga odjahao do mora. Šerif Keko bio je oduševljen viđenim i doživljenim, pa je dao zeleno svjetlo za nastavak rada ranča. Posjet najpoznatijeg labinskog kauboja fotografski je zabilježio Mateo Gobo.

Ranch Marconi radit će cijele godine, a ponudu planiraju proširiti organizacijom rođendana te proslava i vrtića i škola, sve u druženju s konjima i prirodom koja je na Gori Glušići posebna. (Tekst: Robi Selan, foto: Robi Selan i Mateo Gobo

Elena i Toni Vlačić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa