BiH vozač sa ZG tablicama

Jurnjava po Novigradu: bježao policiji i oštetio policijski auto

0
Ilustracija (foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo obijesna vožnja u cestovnom prometu.

Naime, 24. srpnja oko 18.30 sati, policijski službenici pokušali su kod Novigrada zaustaviti automobil Smart, zagrebačke registracijske oznake, u kojem su uočili muškarca za kojim se tragalo i za kojeg su znali da ne posjeduje vozačku dozvolu. Policijski službenici dali su vozaču svjetlosne signale kako bi se zaustavio, no 39-godišnjak se oglušio i nastavio vožnju povećanom brzinom pa je tako na mjestu gdje je brzina ograničena na 30 km/h, vozio oko 90 km/h.

 

Muškarac se nastavio povećanom brzinom kretati kroz grad Novigrad te se tijekom vožnje dva puta nije zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja. Također je neprestano mijenjao stranu kretanje, odnosno prometne trake, kojom prilikom je svojom obijesnom vožnjom u nekoliko navrata doveo u opasnost druge sudionike u prometu, odnosno pješake i bicikliste, prolazeći neposredno pokraj njih velikom brzinom. Osim toga, obijesnom vožnjom ugrožavao je i život svoje suputnice u vozilu.

Prilikom vožnje po makadamskom putu prema Ulici Šaini, osumnjičeni je zbog velike brzine kretanja podigao veću količinu prašine u zrak te je u jednom trenutku naglo zaustavio vozilo, pri čemu je izazvao prometnu nesreću, s obzirom da je u stražnji dio njegovog vozila udario policijski auto.

Nakon zaustavljanja, vozač se trčeći počeo udaljavati, no policijski službenici uskoro su ga sustigli i uhitili. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, osumnjičeni 39-godišnjak je jučer u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.                         

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa