ELEONORA MATKOVIĆ ČAKIĆ

Bila sam na vjenčanju Sare Bužleta i Vilija Rosande

1
Na izlasku iz crkve nakon obreda vjenčanja
Na izlasku iz crkve nakon obreda vjenčanja

Kada su zazvonila zvona, svi uzvanici u prepunoj u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli okrenuli su se prema ulazu jer je to bio znak da dolaze mladenci. Najprije je u crkvu ušao mladoženja u pratnji mame Ksenije Rosanda. Ona je svog sina ponosno vodila do oltara, sretna što joj je ispunio želju da to učini upravo ona, pa nisu izostale ni suze radosnice u njenim očima.

Potom smo nekih pet minuta nestrpljivo iščekivali mladenku. Bila je to vjerojatno najiščekivanija svadba koja se dogodila ovog ljeta u Istri, budući da se udavala jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih istarskih influencerica, poduzetnica i marketinška stručnjakinja zaposlena u jednoj američkoj agenciji za digitalni marketing, i predsjednik IDS-a Puljštine, također poduzetnik, te voditelj Ureda europarlamentarca Valtera Flega.

Priznajem da sam bila jako uzbuđena, drhtala sam… A onda se pojavila ona. Mladenka Sara Bužleta. Kao da je u katedralu, uz taktove svadbenog marša ušetala princeza iz najljepše bajke, u pratnji tate Davora. Svi su ostali bez daha, osupnuti njenom ljepotom.

Bila je uistinu nestvarno lijepa, zračila je srećom i u tom svetom trenutku koračala je polako, ponosno pod bok držeći svoj oslonac i stijenu, svog tatu. I na njemu se vidjelo koliko je sretan i ponosan na svoju kćerku, na svoju, sada i zauvijek, malu djevojčicu i divnu princezu.

 

Obred vjenčanja u pulskoj katedrali

Cijela je crkva bila prožeta jakim emocijama. Osjećala sam se kao da ja udajem kćerku. U grlu sam skrivala jecaj, ali nisam mogla sakriti suze radosnice. Bila sam jako sretna, pogotovo kada su nam se sreli pogledi. Priznajem, jako volim Saru. Držim je svojom 'djevojčicom' od našeg prvog susreta. Naime, svojevremeno sam bila jedna od njezinih 'učenica' i sve što znam o društvenim mrežama naučila sam od nje.   

Ukazala mi je veliku čast kada je prije godinu dana bila uzvanica na mom vjenčanju sa tek 15 dana starim sinčićem Eronom, koji je zajedno s bratom Ottom, bio na svadbi mame i tate. Doduše nisu znali što se dešava, ali bilo ih je predivno vidjeti kako svjedoče bračnim zavjetima njihovih roditelja. Dva mala slatkiša također su izazivala emocije kod uzvanika.

Vilija Rosandu sam upoznala puno prije nego Saru, još dok je bio predsjednik mladeži IDS-a, a posebno kada je organizirao prvi susret novinara u Briselu kao član tima tadašnjeg europarlamentarca Ivana Jakovčića, koji je također bio među uzvanicima na svadbi.

Sara Bužleta i Vili Rosanda bračne zavjete sklopili su nakon višegodišnje veze u kojoj imaju dva sina, trogodišnjeg Otta i jednogodišnjeg Erona, u prisustvu kumova, Sarine dugogodišnje prijateljice i poslovne partnerice Sanje Cvek i Vilijevog prijatelja iz djetinjstva Ivana Marčete, poznatog istarskog vinara i ugostitelja.

Lijepa Sara blistala je u raskošnoj čipkastoj vjenčanici otvorenih ramena. Haljina koja je u gornjem dijelu skrojena od korzeta otkrivala je gola ramena, dok je donji dio haljine bio raskošan, izvezen čipkom. Imala je jednostavan veo s tijarom te popularnu nisku punđu s pramenovima koji su uokvirili njeno lijepo lice. Frizuru joj je radila vlasnica Aritstic hair salona, kao i za prewedding session. Kao i haljine, tako su i frizure, bile u potpunom kontrastu.

Bila je decentno našminkana, a u rukama je nosila prekrasan buketić aranžiran u LF Weddingsu. Zračila je, kao i uvijek, osobnošću i šarmom.  

Mladoženja se opredijelio za elegantno odijelo kraljevsko plave boje s bijelim prslukom, a sinovi Otto i Eron bili su odjeveni u jednake hlačice i košuljice s leptir mašnicom ispod vrata, brenda luksuzne dječje odjeće Orioli the original.

Zbog bolesti vjenčanju nije mogao biti nazočan Vilijev otac Denis, koji je, sigurna sam, s mislima bio uz svog sina i nevjestu, te svoje male unučiće. Za njih se tijekom ceremonije brinula baba Gordana Bužleta. Uglavnom se bavila jednogodišnjim Eronom, dok je nestašni trogodišnji Otto trčkarao oko roditelja.

Među uzvanicima brojne istarski poznate osobe

Obredu vjenčanja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije svjedočile su brojne istarske poznate osobe, ponajviše iz političkih krugova. Osim već spomenutog bivšeg istarskog europarlamentarca i bivšeg župana Ivana Jakovčića, među uzvanicima se nalazio Valter Flego sa suprugom, također bivši župan i sadašnji europarlamentarac, predsjednik IDS-a Dalibor Paus sa suprugom, načelnici Ližnjana i Svetvinčenta Marko Ravnić i Dean Perković, glavni tajnik IDS-a Saša Škrinjar, predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković sa suprugama, novinar Glasa Istre Marcello Rosanda, inače Vilijev zrman, te mnogi ljudi iz javnog života Istre, I, naravno, Sarini i Vilijevi najbolji prijatelji.

Nakon svečane mise i vrlo emotivnog obreda vjenčanja, raspoloženi mladenci i uzvanici nastavili su slavlje na svečanoj večeri organiziranoj u Domu hrvatskih branitelja. Prije odlaska u salu, uzvanici su se uz prigodni domjenak, piće i glazbu za koju se pobrinuo DJ Tedi, družili u parku, a potom se svečanost preselila u Dom koji je te večeri dobio nježni efekt i bio neprepoznatljiv zbog savršeno uređenog ambijenta.

Istrian royal Wedding

Sara uistinu ništa nije prepustila slučaju i svoju ideju je savršeno realizirala. Stvorila je romantičan, elegantan ambijent s neutralnim bojama, a Dom hrvatskih branitelja je uz dotjerivanje poprimio nježan i istovremeno glamurozan efekt. Ovu je lokaciju odabrala zbog toga što može primiti više od 150 uzvanika, a i zbog mnogih uzvanika koji su dolazili izvan Hrvatske te nisu morali ponovo putovati.

Zlatni pribor, stakleni podtanjuri, bijeli tepih, viseće pernate lampe, barokne stolice u modernoj izvedbi, preko 600 metara lampica na stropu Doma hrvatskih branitelja, samo su neki od detalja ove priče. A jedan od mnogih komentara koje sam čula na račun prekrasnog vjenčanja je: to je bio 'pravi Istrian Royal Wedding'

Mladenci su zaplesali prvi ples uz pjesmu Andrea Boccelija 'Con te partiro' a ugođaj su upotpunile ledene fontane koji su izgledale kao mali vatromet unutar kojeg su plesali i koje su zadivile sve prisutne. Osobno tako nešto nisam vidjela ni na jednoj svadbi.

Nakon rezanja svadbene torte Sara se presvukla u elegantnu bijelu haljinu u kojoj je također blistala. Lepršala je plesnim podijem i njezina se beskrajna sreća osjetila u svakom trenutku. Atmosferu je usijala grupa The Night Express Band te se plesalo do kasno u noć. (Eleonora Matković Čakić)

Sara pomaže budućim mladencima

Kako bi pomogla i olakšala budućim mladencima organiziranje vjenčanja Sara se u svojim objavama na Instagramu osvrće na sve detalje oko svadbe, te objavljuje i video materijale. Sami provjerite kako izgledaju, ne želimo sve otkrivati, a i sve se tako lijepo ne može dočarati riječima.

https://www.instagram.com/reel/CgMQosrDHUF/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Također, Sara stoji na raspolaganju za bilo kakva pitanja svim budućim mladencima, ali i van svadbe, za što god da ih zanima. Ona se ističe upravo po tom odnosu s pratiteljima. Njena pristupačnost prema svima na Instagramu je zaista specifična. Dok se mnogi time samo diče, jedna je od rijetkih koja zaista drži do toga što i kaže. Stoga joj se obratite s punim povjerenjem za sve što vas zanima, ne samo vezano za organizaciju vjenčanja. Dat će korisne savjete ili potražiti odgovarajući odgovor za trudnice, kao i buduće mame i mlade mame o kojima piše u svojim objavama.

Fotografi
PreWedding Session: Anuška Sien
Wedding session: Mirko Mihalj (Luce Divina)

Wedding day & party
Organizator: LF Wedding/ Velka Šuran
Foto: Mirko Mihalj & Anuška
Video & Dron: Valmedia Films

Za sve ostale detalje koje možda nisu navedeni, slobodno se obratite Sari osobno:

https://www.instagram.com/s.detail.s/?hl=en

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa