Dušica Radojčić (Možemo):

'Filip Zoričić je lagao, a u lažima mu sekundira Robert Frank'

0
Dušica Radojčić (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Dušica Radojčić (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

"Gradonačelnik Pule Filip Zoričić lagao je Gradskom vijeću Grada Pule, a u njegovim mu lažima sekundira Robert Frank, glavni urednik Glasa Istre. U informerovskoj maniri tabloida koji na leđa Vučićevih protivnika iscrtava mete, Frank tekstom “Kako je Dušica Radojčić zapaprila djeci Uljanika” poziva na linč predsjednice Gradskog vijeća", stoji u priopćenju pulskog Možemo!, koje donoismo u nastavku:

"I dok smo na njegove pozive na linč već navikli, ovaj put Frank pokušava zamagliti skandaloznu činjenicu da je Zoričić na sjednicu vijeća uputio točke povezane s izgradnjom nogometnog igrališta na terenu koji na pulskim Valkanama potražuje država, zbog čega je vlasništvo nad zemljištem upitno, a Grad Pula je u sporu sa državom. I to je Zoričić htio zatajiti Gradskom vijeću.

Prijedlog frizirane odluke prijenosa vlasništva s Grada Pule na Pula Sport d.o.o. potpisuje novoimenovani pročelnik za komunalnu djelatnost i upravljanje imovinom Damir Prhat, rashodovani IDS-ov kadar kojeg je iz naftalina izvukao gradonačelnik Zoričić.

No, kako smo prozvani zbog nogometnog igrališta, ponavljamo mnogo puta izneseni stav da smo umjesto jednog mogli imati dva nogometna igrališta i umjetnu travu HNS-a!

Prešućena tužba RH samo pojačava našu argumentaciju o potrebi izgradnje igrališta na Marsovom polju, o čemu govorimo već godinu dana.

 

Građani Pule znaju da je ugovor kojim je državna imovina na Marsovom polju darovana Gradu Puli potpisan 8. travnja 2021., isključivo za izgradnju sportskih terena s pratećim objektima sportsko-rekreacijskog centra Marsovo polje.

Dakle, Grad Pula se obavezao darovano zemljište privesti svrsi darovanja u roku od pet godina od dana sklapanja ugovora. Ako se sportsko-rekreacijski centar ne izgradi u ugovorenom roku, Grad mora nekretninu vratiti državi ili joj platiti tržišnu vrijednost zemljišta, koja je 2020. godine procijenjena na 4 milijuna kuna. Sportsko-rekreacijski centar sadrži, prema izdanoj lokacijskoj dozvoli, dva nogometna igrališta natjecateljskih dimenzija na koje se može staviti umjetna trava prema pravilima HNS-a. Uz to, na Marsovom polju ima puno više mjesta za tribine, svlačionice, parking i ostalu popratnu infrastrukturu.

Dakle, pulski Možemo! je na vrijeme gradonačelniku dao konkretno, suvislo rješenje za dva problema:  izgradnju potrebne  infrastrukture i ispunjenje obveza Grada Pule iz ugovora o darovanju.

Uvjet HNS-a nije lokacija na Valkanama nego "čisti papiri" i gradonačelnik to jako dobro zna. Zašto ne želi donijeti racionalnu odluku o izgradnji DVA nogometna terena na Marsovom polju? S dva nogometna igrališta unapređujemo infrastrukturu za više klubova.

Gradonačelnik Zoričić poručuje kako se ne treba držati zakona "kao pijan plota" i gura svoje odluke pod svaku cijenu. Zašto bi imali dva nogometna igrališta na gradskom zemljištu kada možemo imati jedno na državnom.

Možemo! će se i dalje, kao i do sada, zalagati za racionalne odluke u javnom interesu, transparentno odlučivanje i zakonitost svakog procesa", stoji u priopćenju Možemo! Pua, kojim koordinira Dušica Radojčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa