Buduće zvijezde Manchester Cityja družile se s djecom u Novigradu

0

Brojni mališani u Novigradu uživali su u sportskim aktivnostima i druženju s budućim nogometnim zvijezdama, polaznicima akademije Manchester Cityja koja se ovih dana održava u Aminess Maestral Hotelu. Domaćini druženja bili su NK Novigrad, Grad Novigrad te Aminess hoteli i kampovi, koji su na gradskom stadionu ugostili nogometaše selekcija U-18 i U-23, stručni stožer Manchester City nogometne akademije te zainteresiranu djecu i građane.

Na pripreme u Novigrad stigle su i neke od budućih nogometnih zvijezda. Luca Barrington, Will Dickson, Tomas Galvez, Jadel Katongo, Rico Lewis, George Murray-Jones, Daniel Ogwuru, Nico O’Reilly, Mahamadou Susoho, Kane Taylor i Matthew Whittingham s Manchester Cityjem su nedavno potpisali profesionalne ugovore, a već sada treniraju po standardima vrhunskih nogometaša. Osim službenog programa i druženja s djecom, za vrijeme priprema nogometaši Manchester Cityja odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica.

 

Zadovoljstvo boravkom u Novigradu i Aminess Maestral Hotelu ne kriju u stručnom stožeru Manchester Cityja.

“Kada tražite mjesto za vrlo važne predsezonske pripreme, potreban vam je kvalitetan smještaj, dobra hrana, određena sloboda i privatnost. Upravo ovo mjesto u potpunosti odgovara svim tim zahtjevima već godinama. Mjesto je predivno i ovdje uspijevamo imati potrebnu privatnost. I ljudi su predivni, to je također važan razlog našeg dolaska”, rekao je direktor nogometne akademije Manchester Cityja Jason Wilcox.

Uz susret s igračima, djeca i građani imali su prilike vidjeti atraktivne poteze nogometaša na terenu te se uvjerili kako izgledaju treninzi momčadi kako bi bila spremna za vrhunske izvedbe u novoj sezoni.

Dostupnu sportsku infrastrukturu, idealne vremenske uvjete, odličnu organizaciju, gostoprimstvo, hotelsku uslugu te dodatne sadržaje u Aminess Maestral Hotelu u Novigradu, uz Manchester City, prepoznali su do sada i Barcelona, Benfica Lisabon i Dinamo Zagreb. Novigrad se tako već godinama nalazi među omiljenim destinacijama europskih klubova za pripreme. Na raspolaganju imaju tri nogometna igrališta opremljena prema najsuvremenijim standardima - dva travnata terena i jedan s umjetnom travom koji je nositelj FIFA Quality Pro certifikata.

Neke nogometaše mlađih selekcija engleskog nogometnog prvaka po završetku priprema u Istri očekuje finalna utakmica FA Community Shielda protiv Liverpoola koja se igra 30. srpnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa