Grad investira u obrazovanje

Škola u Umagu dobiva novu učionicu, nove sanitarije i dizalo

0

Nakon dovršetka energetske obnove zgrade umaške OŠ Marije i Line, a koja je predstavljala najveću investiciju takve vrste u Istri vrijednosti 22 milijuna kuna, umaška se osnovna škola trenutno može pohvaliti i nizom novih investicija u vidu ulaganja u infrastrukturu i opremu.

Naime, kako bi se iskoristila ljetna stanka, Grad Umag je započeo s izvođenjem građevinsko-obrtničkih radova na uređenju sanitarnih čvorova sjevernog krila te učionice biologije, a kako bi učenike već na početku nove obrazovne godine dočekalo novo ruho škole. Točnije, pristupilo se potpunom renoviranju 4 sanitarna čvora u prizemlju te uređenju i prilagođavanju istih za osobe s invaliditetom. Nadalje, uređuje se i oprema učionica biologije, a u koju će, osim novih keramičkih pločica, biti postavljeno 10 kompleta specijaliziranih radnih jedinica, kao i novi ormari te katedra za nastavnike.

U okviru spomenutih radova pokrenut je i projekt sanacije i modernizacije dizala i prilagodbe osobama s invaliditetom. Tako škola, uz zadržavanje postojeće konstrukcije, dobiva potpuno novi lift s rasvjetom, oblogom od inoxa te novom upravljačkom pločom, a s ciljem povećavanja sigurnosti i prilagodbe samih korisnika.

Grad Umag je u spomenute investicije uložio gotovo 1,3 milijuna kuna, a u svrhu  osiguravanja kvalitetnijih uvjeta boravka učenika u školi.

„Već godinama strateški i kontinuirano podižemo kvalitetu radnih uvjeta u našim školama. U tom smjeru, osim izgradnje naše srednje škole, najavljujemo i veliki projekt izgradnje nove područne škole u Svetoj Mariji na Krasu, obnove TOŠ 'Galileo Galilei' te izgradnje popratnog polivalentnog igrališta. Zahvaljujući takvim projektima podižemo kvalitetu obrazovnog procesa te našim najmlađima, a na kojima ostaje budućnost našega grada, osiguravamo kvalitetne uvjete boravka i rada u svim našim odgojno-obrazovnim institucijama”, izjavio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese prilikom obilaska radova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA