procvat obiteljskih hotela

'Grožnjan je bio poznat kao izletište, jednodnevna varijanta'

0
Mercedes Serafimova (foto: HRT)
Mercedes Serafimova (foto: HRT)

Istra danas već ima više tisuća vila i kuća za odmor u svojoj unutrašnjosti koja je suvremenim gostima sve zanimljivija od obale. No, posljednjih godina počeli su nicati i obiteljski hoteli. Od onih koji u središtima malih mjesta nude doručak, do onih koji su vezani uz neku prepoznatljivu istarsku priču poput vina ili maslinova ulja, piše HRT s kojeg u nastavku prenosimo dio članka.

Pitoresknom Grožnjanu teško je odoljeti pri posjetu unutrašnjoj Istri. Mjesto je nedavno dobilo i prvi mali hotel u kojemu su posao našle i dvije Ukrajinke. I ne misle ga napuštati.

- Volim Grožnjan, predivan je, vidite ovaj pogled... Ljudi se oduševe, a meni se sviđa i ovaj posao, rekla je Anastasia, konobarica iz Ukrajine.

- Zapravo se pokazalo kao jedna prava ponuda koja je nedostajala Grožnjanu s obzirom na to da je Grožnjan bio poznat više kao izletište, kao nekakva jednodnevna varijanta, a s „bed and breakfastom i bistrom” smo upravo to dobili - da gosti ostaju čak i po 5-6 dana, govori Mercedes Serafimova, voditeljica prodaje hotela u Grožnjanu.

 

- Ulažemo non-stop, evo zadnje je naša oleoteka, sala za degustaciju maslinovog ulja, mi smo proizvođači maslinovog ulja tako da redovito organiziramo degustacije i prodajemo naše maslinovo ulje, naglasila je Leana Fernetich, vlasnica hotela u Brtonigli.

U Istri je u posljednjih 15 godina niknulo 100-tinjak malih hotela. Procjenjuje se da bi ih u sljedećih 15 godina trebalo biti još toliko, javio je HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa