Zoričića u Torcidinoj majici komentirale prve osobe pulskog IDS-a

1
Elena Puh Belci i Daniel Deković (arhiva)
Elena Puh Belci i Daniel Deković (arhiva)

Pojavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića u svečanoj loži na utakmici Istra 1961 - Hajduk u Torcidinoj majici, na svojim su FB profilima komentirali Daniel Deković, predsjednik pulskog IDS-a i Elena Puh Belci, predsjednica Kluba vijećnika IDS-a u Gradskom vijeću IDS-a. 

"Svjesni smo da je nogomet najvažnija SPOREDNA stvar na svijetu i mislim da naš grad ima daleko većih prioriteta, no ne mogu kao Puležan ignorirati činjenicu da je Filip Zoričić gradonačelnik grada Pule na posljednjoj utakmici našeg prvoligaša obukao majicu Torcide.

Pročitao sam Zoričićev pokušaj opravdanja i tu se razuman čovjek teško može složiti s njegovim argumentima. Filip Zoričić je Splićanin i jasno je da je navijač Hajduka, ali Gradonačelnik je kao prvi čovjek Pule u loži nosio majicu radikalne navijačke skupine koja je na istoj toj utakmici skandirala 'Mi smo djeca ulice, ne poštujemo zakone, mrzimo policiju, baklje ćemo paliti i za to nećemo žaliti'.

 

Na stranu činjenica da Pula po prvi put ima gradonačelnika koji ne navija za domaći klub - po tome smo vjerojatno jedinstveni u Hrvatskoj. Problem je što prvi čovjek grada podržava radikalnu navijačku skupinu poznatu po nasilju i sukobima s policijom.

Istu tu majicu gradonačelnik grada Splita nije htio obući, iz sasvim jasnih razloga - obnašanje funkcije gradonačelnika dostojanstvena je funkcija koja podrazumijeva poštivanje zakona i građana koje predstavljate. Ako toga niste svjesni i ako to zaista ne živite onda su sve vaše tvrdnje da vama to nije posao nego poziv – obična gluma", napisao je Daniel Deković. 

Puh Belci: 'Zoričićev performans isprovocirao emocije brojnih Puležana'

"Gradonačelnik Grada Pule koji predstavlja sve nas, sve građane Pule, koji sjedi na tribini koju su gradili Puležani, na poziv Kluba kojeg je Grad Pula suvlasnik i čiji rad djelomično financiraju Puležani, sjedi na počasnim tribinama kao GRADONAČELNIK GRADA PULE, a ne kao privatna osoba!

U toj situaciji Filip Zoricic se primjereno svemu navedenim sa respektom prema svojim sugrađanima treba i ponasati! U konačnici to mu je posao i za to od nas Puležana i prima plaću!

Žalosno je da ga nije briga što će njegov performans, kao i njegovih suradnika koji su bili pored njega, isprovocirati emocije brojnih Puležana koji dušom i srcem navijaju za svoj Klub, za svoju Pulu!

Nakon što se zbog njegove neodlučnosti NK Istra 1961 odlučila graditi nogometni kamp na području druge općine, minimum što gradonačelnik može napraviti je ne provocira navijače tako nebitnim i nepotrebnim potezima.

Sport je ponos pripadnosti jednom klubu, gradu … regiji. Zar je toliko teško gradonačelniku Pule nositi dres NK Istre ili bar neki simbol kad je već gradonačelnik Pule?! Mala gesta koja puno govori.", komentirala je Elena Puh Belci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA