U Puli u nedjelju igraju Istra i Hajduk. Policija izdala upute

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U nedjelju, 17. srpnja, s početkom u 21 sat na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrat će se nogometna utakmica između NK Istra 1961 i HNK Hajduk Split.

Budući da se očekuje veći broj posjetitelja i dolazak većeg broja gostujućih navijača, policija će poduzimati mjere iz svoje nadležnosti kako bi utakmica sa sigurnosnog aspekta protekla u najboljem redu te ujedno pozivamo sve posjetitelje da se upoznaju s pravilima organizatora.

Ulazi za posjetitelje otvaraju se 19 sati za sve tribine, osim tribine Istok koja će biti zatvorena. Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

 

Kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići kući, od 19 do 23.30 sati za promet vozila bit će zatvorene:

Ulica Marsovog polja od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora
Lošinjska ulica (zatvoren promet s raskrižjem s ulicom Marsovo polje)
Ulica Mate Balote od raskrižja s Nazorovom ulicom do službenog ulaza na stadion.

Pozivamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravamo da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani, a vozila premještena vozilom specijalne namjene tzv. pauk, objavila je PU istarska.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za okrjepu i točenje goriva koriste odmorišta prije odmorišta Kikovice, s obzirom da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od Kikovice do Pule. Također je preporuka da do 17.00 sati budu na Kikovici kako bi na vrijeme stigli na utakmicu.

Za dolazak na ulaz na južnu tribinu gradskog stadiona Aldo Drozina preporučuje se trasa:  Istarski ipsilon (auto cesta) - Stancija Peličeti (izlaz sa AC naplatne Pula) - županijska cesta ŽC 5200 (obilaznica) -  Medulinska cesta – Cesta prekomorskih brigada – Ulica Marsovog polja. Skrećemo pažnju kako Policijska uprava istarska organizatoru navedene nogometne utakmice nije izdala dala nikakve upute, preporuke ili naloge koji bi se odnosili na unos transparenata, majica i drugih obilježja. Parkiralište za gostujuće navijače osigurano je na Marsovom polju, objavila je PU istarska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA