bat

Tvornica u Kanfanaru pokrenula suradnju s fakultetima i školama

0
Obilazak tvornice
Obilazak tvornice

BAT-ova tvornica u Kanfanaru pokrenula je suradnju s tri fakulteta: Tehnički fakultet Pula, Tehnički fakultet Rijeka, Istarsko Veleučilište u Puli i četiri  istarske strukovne srednje škole iz Rovinja, Pule, Pazina i Buja. Suradnja će omogućiti stručne prakse, razmjenu iskustava i zajednički rad  na raznim projektima.

''Izrazito se veselimo pokretanju suradnje s istarskim obrazovnim institucijama i vidimo ih kao važan dio globalne BAT-ove ESG strategije kojom potičemo održivost i odgovorno poslovanje kroz naš doprinos u lokalnoj zajednici. Ova suradnja omogućit će mladim ljudima dodatnu edukaciju i razvoj te im pružiti priliku da jednog dana počnu raditi u multinacionalnoj kompaniji“, izjavio je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

BAT već dugi niz godina uspješno surađuje s obrazovnim institucijama na različitim projekatima. Radi se o raznim oblicima pripravništva i studentskih praksi, organizaciji posjeta tvornici, inicijativi career days, speed dating poslodavaca/studenata i brojnim drugim.

„Na Tehničkom fakultetu u Puli partnerstvo s gospodarstvom je iznimno važno i zato smo ponosni na ovu suradnju s BAT-om. Surađujemo s lokalnim gospodarstvom u vidu obrazovanja studenata u okviru kolegija stručne prakse, pozvanih predavanja stručnjaka iz struke, posjeti lokalnim tvrtkama te suradnja u izradi završnih/diplomskih radova od interesa za gospodarstvo“, istaknuo je dekan Tehničkog fakulteta u Puli, dr. sc. Bernard Franković.

 

Tehnički fakultet u Puli, Tehnički fakultet u Rijeci i Istarsko Veleučilište u Puli već duže  vrijeme studentima omogućavaju prakse kroz suradnju s kompanijama i to je ključan dio njihovog pozicioniranja prema široj zajednici.  

Dekan Istarskog veleučilišta u Puli, dr. sc. Daglas Koraca naglasio je: „Ključni segment obrazovnog procesa na Istarskom veleučilištu ima stručna praksa, koja se odrađuje kao zaseban kolegij. Kroz njega se studentima omogućava odrađivanje praktičnog dijela nastave u renomiranim poduzećima iz regije, što studentima omogućava stjecanje konkretnih i primjenjivih znanja i vještina, potrebnih za uključivanje na tržište rada. U sklopu suradnje s BAT-om studenti će po prvi put imati priliku posjetiti tvrtku i upoznati se s poslovno-proizvodnim procesima“.

U Kanfanaru se mnogo ulaže u edukaciju i razvoj svih zaposlenika, samo prošle godine utrošeno je više od 12 tisuća čovjek sati kroz treninge i edukacije. Tvornica je danas jedinstveni centar znanja o grijanim duhanskim proizvodima, gdje zaposlenici imaju priliku učiti o novim tehnologijama i napredovati u takvom okruženju. BAT u Hrvatskoj zapošljava više od 1.500 ljudi, a zahvaljujući konstantnim investicijama u povećanje proizvodnje i izvoza, kontinuirano povećava broj radnih mjesta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa