Soulfingersi i Stefan Milenković oduševili Porečane i turiste

0
Soulfingersi
Soulfingersi

Prvi srpanjski vikend u Poreču obilježila su brojna sportska, kulturna i zabavna događanja koja su privukla više tisuća natjecatelja i publike, kako uvertira za broja događanja i manifestacije koje ovoga ljeta dočekuju domaće i goste u ovom gradu.

U petak navečer na novouređenom dijelu rive nastupili popularni Soulfingersi koji su zabavili publiku domaću i stranu publiku svih generacija. To je tek jedan u nizu koncerata u sklopu programa Porečko ljeto koje ove godine organizira Turistička zajednica grada Poreča.

Dan kasnije u petak, održan je prvi od bogate 61. sezone Koncerata u Eufrazijani, programa koji već šest desetljeća u jedinstvenoj atmosferi ovog UNESCO-vog spomenika pruža nezaboravne trenutke ljubiteljima klasične glazbe. Čast da otvore sezonu pripala je violinistu svjetskog glasa Stefanu Milenkoviću, u pratnji violinistice Hilde Švan. Bila je to dovoljna pozivnica za publiku koja je baziliku ispunila do posljednjeg mjesta i uživala u koncertu ovog umjetnika koji od najranije dobi pa do danas nastupa po najvažnijim svjetskim pozornicama.

 

Klasična glazba mogla se čuti i u ispunjenoj dvorani Istarske sabornice gdje je završni koncert održao harmonikaš Vito Mendica, odlični učenik Umjetničke škole Poreč. Vito je osvojio brojna priznanja s državnih i međunarodnih natjecanja, a koncert je bio njegov oproštaj s osnovno školskim glazbenim obrazovanjem i mentoricom Anamarijom Lovrečić.

Osim koncerata Poreč je bio i u znaku velikog sportskog zbivanja  - karate tjedna WKF lige za mlade koja je okupila preko 3.500 natjecatelja i pratećeg osoblja iz 55 zemalja. Natjecanje se odvijalo od 1. do 3. srpnja u dvorani Žatika. Ovaj masovni karate događaj od iznimne je važnosti za razvoj mladih karataša, uz ranije u tjednu održan WKF Trening kamp za mlade i WKF U12 i U21 Kup, što su i prepoznali pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta, te partneri Svjetska karate federacija (WKF), Grad Poreč, Turistička zajednica grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije i agencija Uniline. Poreč se profilirao u pravu meku za natjecanja u borilačkim sportovima, čiji se organizatori i sudionici zahvaljujući dobrim uvjetima domaćina uvijek iznova vraćaju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa