pula

Oduzeli im dronove jer nisu imali dozvolu za letenje

0
Ilustracija (foto: Robi Selan)
Ilustracija (foto: Robi Selan)

U subotu, 2. srpnja oko 00.45 sati, za vrijeme održavanja javnog okupljanja u pulskom Amfiteatru, policijski službenici zatekli su 27-godišnjaka kako upravlja bespilotnom letjelicom bez dozvole Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Dronom je nadlijetao prostor javnog okupljanja te je 27-godišnjak time, uz kršenje propisa i letenje bez dozvole, doveo u opasnost nazočne posjetitelje javnog okupljanja.

Već sljedećeg dana oko 23.10 sati u Valerijom parku u Puli u istoj su radnji zatekli 22-godišnjeg Švicarca, a 4. srpnja oko 1.10 sati u pulskom Amfiteatru zatekli su 27-godišnjeg Nijemca.

 

Policijski službenici oduzeli su bespilotne letjelice s popratnom opremom te će o sva tri događaja izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo poradi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Policija podsjeća građane i turiste da je za upravljanje bespilotnim letjelicama potrebno registrirati dronove u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo te je svaki let bespilotnom letjelicom potrebno prethodno najaviti. Više o upravljanju bespilotnim letjelicama možete saznati na web stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA