TEODOR GOBO: Daleko je Trget...

Novi produkt hrvatske pameti: ukopani policajac!

2

Kad krenete cestom Labin - Koromačno u namjeri da posjetite Trget prvi odmor vjerojatno ćete doživjeti na semaforu na Kapelici. Mene u 90% slučaja dočeka crveno. Ali neka, ne žalim se ja... Tako barem mogu uživati u pogledu na dosege građevinske operative u sanaciji ceste na tom potezu u dužini od 1400 metara. Planirana dužina radova 120 dana.

Neka... Neka ljudi rade. Nešto više je to od 11 metara na dan. Zlobnici bi rekli malo je to... Pa i nije kad se malo bolje razmisli. Dečki rade prvu smjenu od ponedjeljka do petka. Ništa poslijepodne, ništa vikendom... Pa onda i nije tako loše kao što se čini. Vjerojatno imaju jak sindikat. A to što mi čekamo na semaforima i vozimo u kolonama... Bože moj kolone su posvuda. Turistička je sezona.

Nakon što se na semaforu konačno pojavi zeleno, lagano krenem... Čitavom dužinom gradilišta pogledavam lijevo i uživam u 24-satnom napretku radova. Naravno uz poneki zvuk sirene automobila iza sebe. Opet ti nesretni turisti...

- Što se bunite - pomislim - Na odmoru ste. Uživajte...

Nagazim na gas. Naravno ako sam prvi u koloni. Čisto iz solidarnosti. Naravno u napretku radova imat ću priliku uživati i sutra i prekosutra. Pa sve do kraja kolovoza. Uz jedva primjetne dnevne promjene.

 

Nakon nekoliko kilometara ugodne vožnje, u koloni naravno, pogotovo ako je ispred pokoja cisterna, odahnem. Konačno skretanje za Trget.

No nakon par stotina metara novo iznenađenje. Novi produkt hrvatske pameti. UKOPANI POLICAJAC. Isti se proteže čitavom širinom ceste a dimenzija je 52 x 5 cm. Pet centimetara dubine naravno... Policajac je na tom mjestu već danima. U početku bio je nestručno postavljen. Netko ga je zapunio pijeskom tako da i nije postizao neki značajni efekt. No od petka je opet u punoj funkciji. Pijesak je maknut, dubina opet 5 cm, a rubovi asfalta okomiti i oštri.

Zlobnici bi opet rekli kako to nije u redu, ali ja nisam takav. Ja sagledavam priču malo šire... Bit će tu slikanja i smješkanja političara kroz izvjesno vrijeme. A u međuvremenu... Promet trgovina automobilskih guma na Labinštini će drastično porasti... O prometu vulkanizera da i ne govorim.

I na kraju ćete se sigurno zapitati: - Ako je sve tako, što on opet trtlja? Što on hoće?

Da budem iskren, meni je samo žao autora ovog hrvatskog čuda. Samozatajni kakvi već jesmo, autor je vjerojatno zaboravio zaštiti svoje djelo. A turisti kao turisti... Zastajkuju i fotografiraju li fotografiraju. Pa kad budu po povratku kući to patentirali, u nekoj od svojih država opet ćemo se čuditi odljevu pameti iz Hrvatske.

PS: Ako vam se ne da baš do Trgeta isti takav ukopani policajac nalazi se i pedesetak metara prije bivše trgovine u Brgodu. Adijo pamet... (Teodor Gobo)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA