Turistička zajednica središnje Istre

Zanimaju vas gradići u unutrašnjosti? Evo kad su besplatni razgledi

0
Gračišće
Gračišće

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) tijekom srpnja i kolovoza organizira besplatne razglede gradića na vlastitome području – Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Central Istria free walk tour odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju.

Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom s početkom u 18:00 sati.

- Ponedjeljak je rezerviran za razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti ispred Pavlinskog samostana u Svetom Petru u Šumi. Važno je i najaviti kako će svakog drugog ponedjeljka u Tinjanu biti organizirana Tinjanska tržnica na kojoj će posjetitelji moći kušati i kupiti proizvode lokalnih proizvođača.

- Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Pazinskog kaštela. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, pa će okupljanje za sve zainteresirane biti sat vremena ranije, u 17:00 sati. Ulaznicu za muzeje potrebno je doplatiti, a cijena je 15 kuna.

- Srijedom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom.

- Četvrtkom se odvija razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, u parku ispred kapele svetoga Roka.

Osim ovih gore navedenih besplatnih razgleda gradića, TZSI ove godine, u suradnji s projektom Istra Inspirit koji djeluje unutar Istarske razvojne turističke agencije uz podršku UO za turizam Istarske županije, uvodi i jedan novitet – interpretativne šetnje naziva Central Istria walking degustation tour. Planirane su tri interpretativne šetnje – u Svetom Lovreču 15.07., zatim u Tinjanu 27.07. i u Pazinu 03.08.2022., a sve s početkom u 19:00 sati.

Ove će vas interaktivne šetnje vratiti u prošlost kroz okuse, mirise i priče o središnjoj Istri. Moći ćete saznati sve o Cukerančiću, pršutu i ostalim istarskim delicijama te otkriti tajne istarskih jelovnika.

Svi zainteresirani za Central Istria free walk tour mogu se prijaviti turističkoj agenciji Contineo na adresu elektroničke pošte info@contineo.com.hr ili pozivom na broj telefona +385 (0) 52 621 045. Dok se svi zainteresirani za Central Istria walking degustation tour mogu prijaviti Istra Inspiritu na adresu elektroničke pošte info@istrainspirit.hr.

Dođite i otkrijte priče šarmantnih mjestašca središnje Istre!

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA