umag

Starija žena lažno dojavila da je u turističkom naselju bomba

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 69-godišnjakinja počinila kazneno djelo lažna uzbuna. Policija sumnjiči ženu da je 25. lipnja oko 19.40 sati na dva broja telefona poslala poruke u kojima je navela da je u jednom turističkom naselju na području Umaga postavljena eksplozivna naprava. 

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, kao i djelatnici protueksplozijske zaštite koji su pregledali turističko naselje, pogotovo prostor u kojem se trebao odvijati jedan organizirani događaj s većim brojem sudionika.

Prilikom pregleda turističkog naselja policijski službenici nisu pronašli nikakav sumnjiv predmet te su utvrdili kako je riječ o lažnoj dojavi.

 

Policijski službenici utvrdili su identitet mogućeg počinitelja te su u suradnji s policijskim službenicima Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli izvide i utvrdili kako je za lažnu dojavu o bombi odgovorna upravo 69-godišnjakinja. Osumnjičena je tijekom 29. lipnja privedena u prostorije Policijske uprave istarske te je ispitana, a 30. lipnja u jutarnjim satima privedena je pritvorskom nadzorniku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa