Rovinj: Prevozio drogu, i to bez položenog vozačkog ispita

0
Foto: PU istarska
Foto: PU istarska

Policijski službenici su 26. lipnja oko 16 sati kod raskrižja Ulice Stjepana Radića s Ulicom Stanka Pauletića u Rovinju zaustavili automobil Volkswagen Polo, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 29-godišnjak. Mladić je kod sebe imao ruksak u kojem su se nalazili vrećica sa 74 tablete ectasy, vrećica s 20 komada ružičastih kapsula, dva smotuljka s ukupno 2.1 grama ružičaste praškaste materije te vrećica s 3 grama zelene biljne materije. Za ružičastu materiju dobivena je preliminarnim testiranjem pozitivna reakcija na amfetamin, dok je zelenu materiju utvrđeno da se radi o marihuani.

Osim što je posjedovao drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji, 29-godišnjak je počinio i prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita. Osim toga, ima i zabranu polaganja vozačkog ispita od dvije godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova radi ranijih prometnih prekršaja. Radi počinjenja prekršaja, protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iz domene zlouporabe droga, osumnjičeni je 27. lipnja u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa