nakon pretresa na vodnjanštini

Akcija Uskoka i policije proširena na Pulu. Objavljena i nova imena

0
Uskok kraj kuće Damira Janka, bivšeg pročelnika u općini Vodnjan (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Uskok kraj kuće Damira Janka, bivšeg pročelnika u općini Vodnjan (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Policija i USKOK istražuju više osoba zbog sumnje na koruptivna kaznena djela vezana uz nezakonitu legalizaciju građevinskih objekata na području Vodnjana.

U tijeku su pretrage i uhićenja na više lokacija.

Glas Istre neslužbeno saznaje da je istragom obuhvaćeno više od 20 osoba s području Vodnjanštine, te da su zbog navedene sumnje istragom obuhvaćeni i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić kao i bivši pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav Damir Janko.

Glas Istre izvještava i o uhićenju Dragan Štokovca, vlasnik tvrtke Štok d.o.o. iz Peroja. Glas Istre piše da je bivšeg čelnika Ureda državne uprave Istarske županije Mladena Kancelara odvezao policijski automobil. 

U nastavku pogledajte video pretresa kuće Damira Janka.

Prema pisanju Glasa Istre uhićeni su i Puljanin Krešimir Stojkovski, geodet iz tvrtke Geo Biro d.o.o., Sead Ibrahimović, nekadašnji šef Odjela za prostorno uređenje Istarske županije, sin Dragana Štokovca Danijel, građevinar Rade Bunčić,  inženjer građevinarstva iz Pule Sergio Zanghirella a istraga obuhvaća i Maju Ristić, projektanticu, koja se trenutačno, prema neslužbenim informacijama, nalazi u Londonu. 

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU istarskom. Navedene radnje se provode na području Istarske županije i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalim, postupa i prema dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela u svojstvu službenika u gradu Vodnjanu. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.", objavili su 28. lipnja poslijepodne iz Uskoka. (Video: Srećko Niketić/PIXSELL)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa