Elizabetu privlači Završje, ali Marko ne bi gdje ne dostavljaju pizzu

0
Marko Purišić i Elizabeta Ružić (foto: Večernji list)
Marko Purišić i Elizabeta Ružić (foto: Večernji list)

"Tog smo jutra krenuli dolinom rijeke Mirne uz Motovunsku šumu i baš je dobro ispalo što smo putem negdje pogriješili jer, iako se vožnja produžila za četrdesetak minuta, vrijedilo je zbog pitoresknih sela u unutrašnjosti Istre koja su se zarobljena u vremenu pred nama nizala. Sve dok nas ploča s natpisom Buje nije vratila u stvarnost da smo dobro zaribali pa smo se morali vratiti na pravi put", piše Marina Borovac za Večernji list s kojeg prenosimo dio reportaže u nastavku.

"Naše je odredište bilo u općini za koju su mnogi čuli jer je njezino središte, Grožnjan, odredište umjetnika, ljubitelja vina i gurmana. Međutim, selo u koje smo se zaputili zvučalo nam je potpuno nepoznato, iako u svijetu filmske industrije za njega znaju jer se u Završju, kamo smo krenuli, snimao dio Robina Hooda, a prije dvije godine ovo je selo s maksimalno pedeset duša na Berlinskom filmskom festivalu u izboru za najbolju filmsku lokaciju osvojilo drugo mjesto. No to smo naknadno naučili. Konačno stižemo zadivljeno gledajući u srednjovjekovni gradić izdignut na klisuri pa polako, kako bismo upili to ljepotu, stižemo do župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije ispred koje su nas čekali Elizabeta Ružić, njezin dečko Marko Purišić i tata Josip zvani Pino. Elizabeta i Marko ovogodišnji su predstavnici Istarske županije u projektu Moja.hr, a tata Pino će im pripomoći sa snimanjem. S obzirom na to da u Završju nemate kamo otići na kavu, zgodna (i jedina) opcija za razgovor bilo je sjesti na zidić", piše Večernji.

 

"Elizabeta, studentica Umjetničke akademije u Splitu, smjer film i video, govori nam o tome kako voli ovakvu neotkrivenu Istru koju nije načelo današnje vrijeme, već su tu ostali doza idealizma i jednostavnog života, onoga što i nju osvaja i gdje bi mogla biti. Elizabeta inače fotografira, režira, snima, montira, dizajnira... I za svoj rad dobiva nagrade i priznanja struke. Ovoj je umjetničkoj duši iz Kaštelira kraj Poreča 25 godina. Govori nam kako je u štali počela raditi seriju autoportreta postavljajući scene inspirirane istarskom prošlošću i tradicijom u malom prostoru i tako ga transformirajući i oživljavajući. Danas u tu njezinu štalu na photosession dolaze turisti opčinjeni vlastitom transformacijom za koju se Elizabeta pobrine. Marko je godinu stariji od svoje djevojke, studira odnose s javnošću, glazbenik je, piše pjesme za hrvatsko i njemačko tržište. Iz Umaga je. Mjesta poput bajkovitog Završja Elizabetu privlače za život, no smije se kad Marko kaže kako ne bi htio živjeti ondje gdje ti neće dostaviti pizzu: – Ako nema ni dostave, to govori o tome gdje si – dodaje Marko ne krijući ipak da mu se ta mala mjesta sviđaju, ali ne baš za život", piše Marina Borovac za Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa