PROMO

Budi izvrstan uz 'Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu', Pula

0

‘“ŠTUT“, Pula je Regionalni centar kompetentnosti na području turizma i ugostiteljstva koji svojim učenicima pruža znanja, vještine i kompetencije kako bi uz cjeloživotno obrazovanje, postali izvrsni u svojem strukovnom zanimanju. Škola u suradnji s realnim sektorom učenicima osigurava mogućnost kvalitetne praktične nastave.

Još jedna generacija osmaša nalazi se na prekretnici životnog razdoblja, u kojem slijedi odluka koje buduće zanimanje odabrati i koje srednjoškolsko obrazovanje upisati. Ovu odluku nije lako donijeti. Nameće se niz pitanja, no najvažnije je izabrati obrazovni smjer okrenut razvoju i budućnosti. Nadasve, zanimanje koje će uskladiti želje, interese i sklonosti pojedinca s održivošću na burzi rada. Koje su prednosti odabira turističkih zanimanja? Osiguravaju brzi pronalazak kvalitetnog radnog mjesta, budući da su zanimanja u turizmu sve traženija, a primanja rastuća.

Zašto ŠTUT, Pula

‘ŠTUT“, Pula je Regionalni centar kompetentnosti, a kroz i trogodišnje i četverogodišnje obrazovne programe već generacijama obrazuje vrsne turističke i ugostiteljske stručnjake. Institucija je to koja imenovanjem centra kompetentnosti, zasluženo nosi oznaku mjesta odgoja i obrazovanja prema najvišim obrazovnim standardima.

Prateći trendove na dinamičnom turističkom tržištu, u suradnji s poslodavcima, škola je usmjerena i na kvalitetnu praktičnu nastavu. Tako učenici stječu dragocjeno radno iskustvo i konkurentsku prednost na tržištu rada. Drugim riječima, po završetku srednje škole osposobljeni su i u potpunosti spremni nositi se s najzahtjevnijim izazovima ugostiteljske i turističke struke.

Zato je slogan naše škole ‘BUDI IZVRSTAN’ jer kroz nju obrazujemo naše učenike da postanu profesionalci u svim segmentima odabranog zanimanja, i doprinesu prepoznatljivosti hrvatskog turističkog proizvoda.”, navela je ravnateljica Orhideja Petković.

Srednjoškolski programi

Četverogodišnji programi ŠTUT-a su: hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist i komercijalist. Trogodišnja zanimanja obuhvaćaju programe: konobar, slastičar, kuhar i prodavač.

Standard vrhunske kvalitete odgoja i obrazovanja postiže se kontinuiranim ulaganjem u razvoj nastavničkog kadra, opreme i primjenom inovativnih metoda rada. Ulaganje u navedeno, trenutno je olakšano sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kojim se financira projekt KLIK Pula.

Rezultat toga su visoka postignuća učenika na raznim smotrama, natjecanjima i kreativnim projektima različitih disciplina: stranih jezika, poduzetništva, turizma, ugostiteljstva, građanskog odgoja i obrazovanja, kao i umjetničkog stvaralaštva i sport.

Kako se upisati

Za upis u obrazovne programe ŠTUT Pula potrebno je prijaviti se i upisati putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ), na temelju natječaja za upis koji objavljuju srednje škole. Nakon prijave, učenici se rangiraju prema broju bodova, a potrebno je naglasiti da ne postoji bodovni prag za upis.

Više informacija o načinu prijave dostupno je na webu te Facebook ili Instagram stranicama škole.

“Odaberi ŠTUT i nastavi svoje obrazovanje u sektoru perspektivnih i dinamičnih zanimanja, jer će ti obrazovni programi naše škole osigurati siguran posao na rastućem tržištu rada u turizmu, ugostiteljstvu ili trgovini.”, pozvala je ravnateljica Petković učenike koji završavaju osnovnu školu.

Ukupna vrijednost projekta Klik Pula - centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula, kojom se financira i ova aktivnost, je u 100% iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 44.692.084,78 kn.

''Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula.''

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa