U nedjelju na Grimaldi Supci pud mavricun: Susret mladih izvođača tradicijske glazbe

0
Susret okuplja mlade svirače s namjerom očuvanja istarske tradicijske glazbe
Susret okuplja mlade svirače s namjerom očuvanja istarske tradicijske glazbe

Na Grimaldi će se ovog vikenda, u nedjelju 21. travnja, s početkom u 17 sati, održati već tradicionalan, osmi po redu, susret "Supci pud mavricun". Susret „Supci pud mavricun“ nastao je prije iz želje mladih ljudi s područja Grimalde da bar jednom godišnje probude Grimaldu, ali i da pokušaju očuvati narodnu i tradicijsku glazbu svoga zavičaja za naredne generacije.

Ni sam naziv „Supci pud mavricun“, što zapravo znači „Svirači ispod duge“, nije odabran slučajno. Dijalekt u nazivu simbolizira tradiciju koju je cilj očuvati, a mavrica ili duga predstavlja ljepotu, svježinu i šarolikost mladosti te najavu novog lijepog dana nakon kiše, odnosno novog lijepog vremena za već pomalo zaboravljenu Grimaldu.

Cilj je da susret „Supci pud mavricun“ okupi isključivo mlade svirače, s namjerom očuvanja istarske tradicijske glazbe, a proteklih se godina sve više pažnje posvetilo edukaciji posjetitelja o istarskim tradicijskim glazbalima.

Sam susret svirača obogaćen je i izložbom fotografija s fotonatječaja čija je tema svake godine različita, ali je vezana uz Istru. Osim fotografija izloženi su i dječji radovi na temu istarskih tradicijskih instrumenata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa